12 Haziran seçimleri öncesiGül,partikurmak ya da AK Parti'nin başına geçmekiçintemaslara geçti.


 CumhurbaşkanıGül'ü kızdıracak iddia Taraf muhabiri Mehmet Baransu'dan geldi. İnanılmasıgüçiddiaya göre, 12 Haziran seçimleri öncesi Gül,partikurmak ya da AK Parti'nin başına geçmekiçintemaslara geçti.


 Baransu iddiasının ayıntılarını bugünkü köşesinde yazdı. Baransu ortalığı karıştıracak iddiasına rağmen Erdoğan'ın 2014'te aklındangeçenBaşbakanadayının,Gülolduğunu da sözlerine eklemeyi ihmal etmiyor. Bu açıklamadan sonra Gülileilgili ortalığı karıştıracakbiriddiayı dile getiriyor. Baransu'ya kulak veriyoruz:

 

YÜZDE 50 OY GÜL'Ü FRENLEDİ

"Gül demişkenbirparantez açalım. Cumhurbaşkanı AbdullahGül, 12 Haziranseçimleriöncesi AKPartive Başbakan’a yakın bazı isimlerle temas kurmuştu.Dahaönceki seçim çalışmalarında Erdoğan’ın yanında bulunan ve sık sık görüş aldığı kamuoyunun bilmediği bazı danışmanlarla biraraya geldi.KonuErdoğan sonrası bu ekiple çalışıp çalışmama zamanının gelip gelmediğiydi. Gül, 12 Haziran seçimleri öncesiyenibirpartikurma ya da AK Parti’nin başına geçme konusunda nabız yokluyordu. Gül, partinin seçimlerdeyüzde39-42 bandında kalacağınıtahminediyor ve ekipten görüştüğü isimlere “çalışma vakti geldi mi” diye soruyordu. 12 Haziran seçimlerindeki yüzde 50’likbaşarı, Gül’ün temaslarını dondurmasına neden oldu. 

 

GÖRÜŞMELERİN ŞAHİDİYİM

Cumhurbaşkanlığı muhtemelen bu yazdıklarımı da yalanlamaya çalışacaktır. Şunu baştan belirteyim. Bu isimlerden bazılarının Gül’le yaptığıbirkaçgörüşmenin, öncesi ve sonrasının bizzat şahidiyim. İstanbul’da yapılan bir görüşmenin de detaylarını görüşmeden birkaçsaatsonra öğrenenlerdenim. Görüşülen isimlerden biri de Gül’ün biryurtdışıseyahatine katıldı.

 

KAVGALI İSİMLER KÖŞK'TE

Buküçükayrıntıları neden mi verdim. Köşk’ün yazdıklarımı yalanlaması karşısında yapılacak açıklamayıçokda dikkate almayacağımı şimdiden belirtmekiçin. Erdoğan’ın kavgalı olduğu isimlerinbirbir Köşk’te göreve başlaması da üzerinde durulması gereken bir diğernokta.

 

PARA DOLU ÇANTAYI SORDU

Parantezi kapatırken, AK Partilibirismin 2004 yılında İsviçre’ye neden gittiğini, gelirken yanında bulunan valizde kaç milyondolarolduğunu, bu paranın Türkiye’ye neden getirildiğini de doğrusu merak ediyorum.

 

“Liderlik” tartışması AK Parti’debüyükkırılmalara neden olabilir. Bekleyip hep birlikte göreceğiz."