29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için özellikle belediye başkan adaylarının belirlenmesinde ince eleyip sık dokuyan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, milletvekilleri ile görüşmelerde bulunuyor.

Kahramanmaraş Belediye Başkan adayının belirlenmesine de büyük özen gösteren Erdoğan, bu amaçla bugün akşam saatlerinde partisinin Kahramanmaraş milletvekilleri ile yüz yüze görüşme yapacak.

Kahramanmaraş’ın AKP’li 6 milletvekili ile yaklaşık yarım saatlik bir görüşme yapacak olan Erdoğan, bu görüşmelerde elde edeceği bulguları aday belirlemede bir kıstas olarak değerlendirecek. Bugünkü görüşme sonunda adayın da belirlenme ihtimalinin bulunduğu bilgisine de ulaşıldı.

Bilindiği gibi; AKP’de Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adaylığı için şu ana kadar; mevcut başkan Mustafa Poyraz, Fatih Mehmet Erkoç, Sıtkı Güvenç, Atıf Şirikçi, Zeynel Abidin Şerefoğlu, İsmail Şeref Alkış, Enver Çokyiğit, Hanefi Mahçiçek ve Emin Tanın Telbisoğlu başvurularını yapmıştı.

Bu isimlerin yanında son günlerde Rafet Bozdoğan’ın ismi de gündeme getirilmeye başlandı. Bozdoğan, her ne kadar Kahramanmaraş Belediye Başkanlığını düşünmediğini söylese de Erdoğan’dan bu yönde gelecek teklifi bir emir telakki ederek aday olabileceği senaryoları da siyasi kulislerde yazılmaya başlandı. Bu ihtimalin ise milletvekillerinin bir uzlaşmaya varamaması halinde gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu öne sürülüyor.

Kahramanmaraş kamuoyu bugün akşam saatlerinde gerçekleştirilmesi beklenen görüşmeden nasıl bir sonuç çıkacağını büyük bir merakla bekliyor.

Erdoğan vekilleri dinliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin çalışmalar çerçevesinde bazı illerin milletvekilleriyle öğleden itibaren görüşmeye başladı.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde, 46 ilin belediye başkanlarını belirlemek amacıyla bu illerin AK Parti'li milletvekillerinin görüşlerini alıyor.

İstanbul, Kocaeli, Konya, Kayseri ve Antalya büyükşehir belediye başkanlarını AK Parti'den yeniden aday ilan eden Başbakan Erdoğan, aday tespit çalışmalarına yönelik olarak Kurban Bayramı'nda temayül yoklaması yapılan 46 ilin milletvekillerini, iki gün boyunca Genel Merkez'de dinleyecek. Erdoğan, bugün ilk olarak Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur ve Bolu milletvekillerini, öğleden sonra da Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir ve Kütahya milletvekillerinin görüşlerini alacak. Görüşmelerde, Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Hüseyin Tanrıverdi, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş da hazır bulunuyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın, milletvekillerine, hem mevcut belediye başkanını nasıl bulduğunu hem de alternatif bir isim sorduğu belirtilirken, milletvekillerinin seçim bölgelerindeki ilçe belediye başkanlarıyla ilgili de eğilimlerini aldığı kaydedildi. Başbakan Erdoğan'ın, yarın da Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak milletvekilleriyle görüşmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan ile görüşmeden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, “Demokratik bir ortamda Başbakan ile konuşuyoruz. Her milletvekiline ortalama 10-15 dakika veriyor. Bizim ilimizinki 40 dakika sürdü. Demokratik ortamda temayül yoklamalarının değerlendirmesini alıyor. Görüşlerimizi soruyor” dedi. (www.kanal46.com)