Aday adayları, adaylar, seçim bildirgesi derken 12 Haziran pazar günü yapılacak olan genel seçim öncesinde liderler miting meydanlarına indi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere seçime katılan partilerin genel başkanları ve bağımsız adaylar mitinglerde halka hitap ederek oy istiyorlar.

Kahramanmaraş'ta şu anda 8 milletvekilinden 6'sına sahip olan iktidar partisi bu seçimde de Kahramanmaraş'ta 8-0 yapmayı hedefliyor. Ancak merkezden aday olmadığını ve 9 yıllık AK Parti iktidarında Kahramanmaraş'ın yeteri kadar hizmet alamadığını öne süren AK Parti seçmeni ile kamuoyu ise kent merkezinde bir kırgınlık olduğunu ve bunun sandıklara yansıması halinde iktidar partisinin vekil sayısının artmayacağına hatta azalacağına inanıyorlar.

İşte böyle bir ortamda bulunan Kahramanmaraş'a 8 Mayıs pazar günü gelecek olan Başbakan Erdoğan, 'Bakan'ı olduğunu söylediği Kahramanmaraş halkından partisi ve adayları için oy isteyecek. Anneler Günü'ne denk gelecek olan AK Parti mitingine katılımın nasıl olacağı ise şimdiden büyük bir merakla bekleniyor.

Bu arada muhalefet partileri ise Başbakan Erdoğan'ın seçime bir ay kala Kahramanmaraş mitingini yapacak olmasının kendileri için bir avantaj olduğunu belirterek; "Biliyorsunuz yapılan araştırmalara göre; Türk Milleti 3 ila 18 gün arasındaki olayları hafızasında tutabiliyor. Bu nedenle Sayın Başbakan'ın buraya seçime 1 ay kala gelecek olması bizim açımızdan çok iyi oldu. Mitingin erken olmasının yanında; 9 yılda Kahramanmaraş'a pek hizmet yapılmaması ve aday listesinde ise halk tarafından tepki ile karşılanan her ne kadar nüfus cüzdanlarında Kahramanmaraş yazıyor olsa da ithal adayların varlığı bizler için büyük birer fırsattır" dediler.

AK PARTİ KESENİN AĞZINI AÇTI...

Öte yandan; Kahramanmaraş'taki 6 milletvekili sayısını 8 yapmayı hedefleyen AK Parti seçim öncesinde de kesenin ağzını açtı.

Partiye yakın kaynaklardan elde edilen bilgi ve iddialara göre; öncelikle 106 aday adayından 3'er bin lira başvuru parası alındı. Bayan aday adaylarından bu paranın yarısı alınırken, engelli aday adaylarından ise başvuru parası hiç alınmadı. Bu hesaplamaya göre;

85 erkek aday adayı x 3.000 : 255 bin lira (1 engelli aday adayı vardı)

20 bayan aday adayı x 1.500: 30 bin lira olmak üzere başvuru paralarından 285 bin lira gelir elde edildi. (Genel Merkez'e yatırılan bu paranın seçim harcamaları için kullanılması bekleniyor.)

Başvuru parasının yanısıra; aday adaylarından 'bağış' adı altında da paralar alındı. Hatta bu 'bağış'lar için aday adaylarından 'paraları geri istemeyeceklerine dair' taahhütnameler de imzalatılarak dosyalara konuldu. (Bu şekilde toplanan paranın ise iddiaya göre 830 bin lira olduğu öne sürülüyor.)

Yine bir başka iddiaya göre; Genel Merkez'den de seçim harcamalarında kullanılmak üzere 800 bin lira paranın geleceği ileri sürüldü. Aday listelerinin belli olması ile birlikte 8 adaydan alınan ve 200 bin lirayı bulduğu tahmin edilen 'bağış'lar ve diğer bağışlarla birlikte seçim bütçesinin 2 milyon liraya yaklaşması bekleniyor. (Elbette bu rakam ve bilgiler birer duyum ve tahminden ibaret. Gerçek rakamlar ise partinin kayıtlarında mevcuttur.)

Böylece AK Parti'nin hazırlanan seçim bütçesi ile Maraş tabirine göre; 'ortalığın tiftiğini attırması' ve 8-0 hedefine ulaşması bekleniyor. (www.kanal46.com)