Başbakan Erdoğan: "Türkiye, Ramazan Bayramı'nın ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıkmıştır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre "Evet"le sonuçlanan anayasa değişikliği paketi referandumuna ilişkin düzenlediği basın toplantısında, şunları kaydetti: "Türkiye, Ramazan Bayramı'nın ardından demokrasi bayramından da yüzünün akıyla çıkmıştır. Halk oylamasında anayasa değişikliğinin kabulü için gereken yüzde 50'nin üzerinde 'evet' oyu çıkmıştır. Geçici sonuçlara göre anayasamızın 26. maddesinde değişiklik yapan düzenleme yaklaşık yüzde 58 oy oranıyla kabul edilmiştir. Türkiye çapında katılım yaklaşık yüzde 77, 78 aralığında olmuştur. Bu oran, bundan önceki referandumda yüzde 67 idi. Aziz milletimiz takdir yetkisini kullanarak anayasa değişikliği paketini onaylamıştır" dedi.

12 EYLÜL'DE KAZANAN DEMOKRASİ OLDU

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'de kazananın demokrasi olduğunu ifade etti. Bugün demokrasinin gücünün kat be kat arttındığı belirten Başbakan Erdoğan, "Bugün evet diyenler de kazandı, hayır diyenler de kazandı. Çünkü ileri demokrasi, herkes içindir. Bu vatanın tüm evlatları büyük bir kazanç içindedir. Esaretçi anlayış kaybetmiştir. Bu gece darbeci anlayış kabetti. Değişime ve değişimin getireceklerine direnin anlayış kaybetmiştir. Bu halkoylaması, tarihte bir milattır" dedi.

OKYANUS ÖTESİNE TEŞEKKÜRLER

Particilik yapmadan, kalbinin sesi, vicadanın sesini dinleyerek bu değişikliğe evet diyenleri gönülden kutluyorum.

'Evet' diyen CHP'li kardeşlerimi, MHP'li kardeşlerimi, BDP'li kardeşlerim, tehditlere aldımadan sandığa giden kardeşlerimi kutluyorum.

'Evet' diyen Saadet Partili kardeşlerimi, BBP'li kardeşlerimi, HAKPAR'lı kardeşlerimi, Kürt aydınları, bağımsız ülkücüleri, libalerleri kutluyorum.

Bu harekete güvenen AK Parti'li kardeşlerimi kutluyorum. Destek veren TOBB Başkanı'nı, Hak-İş, Memur-Sen'i kutluyorum.

Destek veren STK'ları kutluyorum. Genç sivilleri kutluyorum. MYK, MKYK, milletvekili arkadaşlarım, teşkilatım kadın ve gençlik kolları, il, ilçe ve belde teşkilatlarımızı kutulyorum.

Okyanus ötesinden bu sürece destek veren kardeşlerimi kutluyorum.

Sanat camiasını teşekkürlerimi sunuyorum.

BİRİLERİNİ İNCİLTTİYSEM ÖZÜR DİLERİM

Kimse kimseye üstünlük iddiasında olmasın, devlet her türlü tasarrufunun meşruiyetini milletten alsın. Hele hele siyasetçi oturduğu koltuktan güç almasın, oturduğu koltuğa güç kazandırsın. Millete kaybettirecek eylem ve söylemlerden herkes kaçınsın.

Referandumda Türkiye yakın geçmişiyle yüzleşme imkanı buldu. Siyasetin rekabetçiliği nedeniyle meydanlarad maksadı aşan ifadeler de kullanıldı. Artık yeni bir sayfa açılmalı. Partime ve şahsıma yönelik ağır hakaretler yapıldı, ben hakkımı helal ediyorum. Bu arada gerçekten ben de birilerini incittiysem özür diliyorum.

Büyük kapı açılmıştır, inşallah ardına kadar açılacaktır. Demokratik bir hukuk devleti olarak ülkemizin dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi olması için yeni bir sayfa açıldı, yeni bir şafak söktü. Aşkla, inançla, heyecana bu yolda koşmaya devam edeceğiz.

Türkiye'nin tıkanan yollarını açmak için artık daha çok imkana sahibiz. Türkiye'nin enerjisini yüreklerimizde daha çok hissediyoruz. Demokrasimiz buradan daha ileri gidecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın." (Mynet)