12 Haziran pazar günü yapılan genel seçim sonuçlarına göre milletvekili seçilerek mazbatalarını alanların TBMM'de kayıt işlemleri sürüyor.

Kahramanmaraş'tan seçilen 6'sı AK Parti'li ve 1'er de MHP ile CHP'den milletvekili olan 8 kişinin mazbataları önceki gün Kahramanmaraş Adliyesi'nde düzenlenen bir törenle verilmişti. Kahramanmaraş'ta ilk kez böyle toplu olarak düzenlenen mazbata törenine il dışında olmaları nedeni ile katılamayan Prof. Dr. Mehmet Sağlam'ın mazbatasını Nevzat Pakdil, Mahir Ünal'ın mazbatasını ise İl Başkanı almıştı. Bu arada yeniden CHP milletvekili seçilen Durdu Özbolat ta töreni katılamazken, CHP'den herhangi bir temsilcinin törende bulunmaması da dikkat çekmişti. MHP milletvekili seçilen Mesut Dedeoğlu da söz konusu törende mazbatasını almıştı.

Ankara Haber Ajansı'nın haberine göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aile doktoru olan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu'da kaydını yaptırdı. Mazbatalarını alarak Ankara'ya varan diğer Kahramanmaraş milletvekilleri de kayıtlarını yaptırdı.