Dün akşam uçakla Kahramanmaraş'a gelen ve geceyi buruda geçiren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün ise partisinin merkez ilçe kongresinde yaptığı konuşmada; “Yolsuzluğu asla kabul etmedik, etmiyoruz. Bu işe bulaşmış arkadaşlar varsa biz asla bu konuda taviz vermedik, vermeyiz. Ve bir kısmını da partimizden ihraç ettik” dedi.

Erdoğan, partisinin Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) yapılan ve 2 listenin yarışacağı Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada kamu borç stokuna değinerek, konuya ilişkin Amerikan'dan rakamlar verdi. İktidara geldiklerinde 100 liranın yüzde 78.3'ünün kamu net borç stoku olduğunu, şu anda bunun yüzde 37-38'e indiğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

“(Borç yiğidin kamçısıdır) derler, zafiyet içerisinde kıvrananın değil. Artık şimdi yiğit bir Türkiye var. Amerika'nın kamu net borç stoku yaklaşık 11 trilyon dolar, gayri safi yurtiçi hasılası 14 milyon dolar. Yani birbirimizi aldatarak normaller üzerinden olumsuz bir tesir meydana getirme gayreti içerisine lütfen kimse girmesin. Gerçek başka. Bu gerçeği de halkım yatırımlarla görüyor, biliyor.

Bugüne kadar biz ne dedik, 3Y ile mücadele dedik. Yani yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Ve bu mücadelemiz devam ediyor. Yolsuzluğu asla kabul etmedik, etmiyoruz. Bu işe bulaşmış arkadaşlar varsa biz asla bu konuda taviz vermedik, vermeyiz. Ve bir kısmını da partimizden ihraç ettik. Ama bu yakıştırmayı bize yapmaya çalışanlar acaba kendi partilerinde bu tür uygulamaları yapabildiler mi? Hayır. Aksine avukatlıklarına soyundular. Türkiye'de çetelerin avukatlığına kim soyunuyor, buna bakın. Kim soyunuyor, buna bakın. Bugüne kadar mafya ile mücadele eden Ak Parti iktidarı olmuştur, çetelerle mücadele eden Ak Parti iktidarı olmuştur ve bu mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Biz yürütmeyiz, yasamanın içerisindeyiz. Yapmamız gereken ne ise biz onu yaparız. Ne yaparız? Yargıya teslim ederiz. Bundan sonrası yargıya aittir.”

Yoksulluk da dahil üç noktada en küçük bir müsamaha göstermediklerini ve göstermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, “Hamdolsun teşkilatımızın o büyük, dev yapısı içerisinde yanlışlar, hatalarda olabilir. Bunu her zaman söylüyoruz. Yanlışı hatayı gördüğümüz zaman biz bu yanlışları hataları gördüğümüz zaman asla bağışlamayız. Bundan sonra da bu hassasiyetimizi muhafaza edeceğiz. Bu noktada zafiyeti olan kim olursa olsun, rıza göstermeyeceğimizi açıkça ifade ediyoruz” diye konuştu.

Milletten bir emanet devraldıklarını anlatan Erdoğan, bu emaneti hakkıyla taşımak, yeri zamanı geldiğinde millete emaneti tevdi etmek gibi bir mecburiyetleri olduğunu söyledi. Erdoğan demokrasinin güzelliğinin bu olduğunu vurgulayarak, “İktidar yapar, yeri geldiğinde indirir. Layık olduğun sürece orada kalırsın, olmadığında indirir. Yorgun görür, rehavet içerisinde görür, 'hizmette düşüş var' der, indirir. Buna da saygı duymak zorundasınız. Bu mesuliyetten asla şaşmayacak, şaşıranları da asla affetmeyeceğiz” dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından KAFUM'dan ayrılırken giriş kapısı önünde yanına gelen çocuklara oyuncak dağıttı. Buradan otobüsle Valilik binasına gelen Başbakan Erdoğan, saat 15.00'da ise Kıbrıs Meydanı'nda toplu açılış töreninde halka hitap edecek. (Ajanslar - www.kanal46.com)