AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'nde saat 10.20'de başlayan toplantıda, TBMM Başkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmeler yapılması bekleniyor.

ERDOĞAN DÜN 5 İSİMLE GÖRÜŞME YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine yaptırdığı temayül yoklamasında adı öne çıkan Köksal Toptan, Burhan Kuzu, Salih Kapusuz, TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ve Nimet Çubukçu ile tek tek görüştü.

(Kahramanmaraş'tan hafta sonu yeniden Ankara'ya dönen TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, kendisi ile telefonla görüşen Gazeteci Mustafa Şirin'e; "Sayın Başbakan temayülde öne çıkanları çağırarak görüştü. Ben de kendisi ile yaklaşık yarım saat kadar görüşmede bulundum. Hayırlısı olsun" diye konuştu.)

TBMM BAŞKANLIK SEÇİMİ SÜRECİ

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın 2 yıllık görev süresinin 9 Ağustos'ta dolması nedeniyle Meclis, tatilini yarıda keserek 4 Ağustos Salı günü toplanacak. Meclis Başkanı seçiminin birinci ve ikinci turları, 4 Ağustos Salı günü, başkanın ilk iki turda seçilmemesi halinde üçüncü ve dördüncü turlar ise 5 Ağustos Çarşamba günkü birleşimde yapılacak.

TBMM Başkanı seçimi gizli oyla yapılacak. Başkan seçilebilmek için ilk iki turda üye tam sayısının üçte ikisinin oyu (367), üçüncü turda ise salt çoğunluk (276) aranacak. Üçüncü turda seçilebilmek için salt çoğunluk sağlanamazsa, bu turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü turda yarışacak. Dördüncü turda en fazla oy alan aday başkan seçilecek.

Genel Kurulun 4 ve 5 Ağustos'taki toplantılarında, TBMM Başkanı seçiminin tamamlanmasının ardından Başkanlık Divanı üyelerinin seçimi de yapılacak. Genel Kurul, bu seçimlerin bitimine kadar çalışacak.

30 Temmuz'da başlayan TBMM Başkanlığı adaylığına başvuru süresi, bugün saat 24.00'te sona erecek.

TBMM Başkanlığı için şu ana kadar Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç dışında başvuran olmadı. (Kaynak: AA - HABERTURK.COM)