AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Erkoç: "Bu seçim çok önemli, ondan dolayı başbakanımız bu seçime 'istiklal mücadelesi' dedi"



KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (KMESOB) ziyaret etti.


Ziyarette, KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu ve birliğe bağlı oda başkanlarıyla görüşen Erkoç, esnaf temsilcilerinin sorunlarını dinledi.


Erkoç, burada yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonunun ardından yerel seçimin önemli olduğunu belirtti.


Güçlü Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanlara fırsat verilmemesi gerektiğini savunan Erkoç, şunları söyledi: "Türkiye artık kendi savunma sanayisini yapan, her alanda rekabet eden, parası değerlenen bir ülke olmuştur. Onun için piyasaları ve istikrarı bozmaya çalışıyorlar. Bunlara sandıkta bir kez daha ders vermek gerekiyor. Ondan dolayı bu seçim çok önemli, ondan dolayı başbakanımız bu seçime 'istiklal mücadelesi' dedi. Bunu istiklal mücadelesi haline getiren de biz değiliz, seçimi normal seyrinden çıkartan biz değiliz. Seçilmiş bir iktidara kastedenler, istikrarı ve huzuru bozmaya çalışanlar. Onun için, yeni Kahramanmaraş'ı, yeni Türkiye'yi dizayn etmek için desteğinize ihtiyacımız var" dedi.


Birbirinden önemli projelerle seçime hazırlandıklarını vurgulayan Erkoç, yeni dönemde yeni bulvarlar, köprülü kavşaklarla ve otoparklarla yol ve otopark problemlerini çözeceklerini söyledi.


"Ülkeyi yangın yerine çevirmek isteyen güç odakları var"


AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ise ülkenin huzur ve istikrarı için AK Parti'ye ihtiyaç olduğunu söyledi.


Esnaf temsilcilerinin şehre yön veren kanaat önderleri olduğunu ifade eden Doğan, "Görüyorsunuz, Türkiye zor bir süreçten geçiyor. İlk defa başbakan bir seçimle ilgili 'istiklal mücadelesi' tanımını yaptı. AK Parti'nin oyunu düşürerek ülkeyi yangın yerine çevirmek isteyen güç odakları var. Sizlerden istirhamımız bu durumu çevrenize anlatmanız" dedi.


Ülkede yakalanan ekonomik ortam ve refahın devam edebilmesi ve Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bu seçimde mutlak surette AK Parti'nin oylarının artırılarak seçimin sonuçlanması gerektiğini savunan Doğan, "Aksi takdirde 11-12 yılda edindiğimiz kazanımları kaybetmeye başlarız. Ülkemizi buhrana sürüklemek isteyenlere fırsat vermeyelim" şeklinde konuştu.


Toplantıya, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile diğer ilgililer katıldı.