Türkiye gündemi büyük bir hızla seçimlere doğru ilerlerken yerel seçimler için hareketlilik te yavaş yavaş başladı. Bu kapsamda; Büyük Birlik Partisi (BBP) Çağlayancerit ilçe belediye başkan adayı belli oldu.

Daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Çağlayancerit İlçe Başkanı olan ancak büyük bir ihtimalle yerel seçimde başkan adayı yapılmayacağı için geçen aylarda iktidar partisinden istifa ettiği ve daha sonra birçok parti ile görüştüğü öne sürülen eski öğretmen Mustafa Çolak'ın BBP'den belediye başkan adayı olacağı açıklandı.

Yarışa erken çıkarak dikkat çeken Mustafa Çolak, Çağlayancerit ilçesinin kangren haline gelmiş sıkıntıların olduğunu ve bu sıkıntıların hep giderileceği sözü verildiğini ama kimsenin bugüne kadar sözünde durmadığını belirtti.

Dün ilçede düzenlenen bir törenle BBP Çağlayancerit ilçe başkanlığının da açılışı yapıldı. Törene; BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Av.Nedat Türk, BBP İl eski Başkanı İbrahim İmalı, Alperen Ocakları İl Başkanı Ali Kıvrak, MKYK üyesi Avukat Kemal Yavuz, Fehim Taştan, Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Hayrettin Arslanhan, Merkez İlçe 2. Başkanı Bekir Kılıç, Göksun İlçe Başkanı Mevlüt Yeşil ve diğer partililer katıldı.

Törende konuşan İl Başkanı Nedat Türk, “Şimdi birlik zamanı, bu birlik hep beraber olur, bizim almış olduğumuz başarılar sizlerin sayesinde gerçekleşmektedir. Siz bu yollarda emin adımlarla ilerledikten sonra uzakta olan zafere elbette bir gün hep beraber ulaşırız. Partimiz herkese hayırlı olur" dedi.

Kemal Yavuz ise şunları kaydetti: "Ülkemizin insanları bir arayış içerisinde, bu arayış belki yıllar alabilir ama bizler asla pes etmemeliyiz. Çünkü ülkemizin şuandaki durumu içler acısı, bunu kimse görmemezlikten gelemez. Bu milletin iradesini yok sayanlara karşı birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir. Millet iradesini yok saymaya çalışanlar mücadeleyi yok sayanlar demektir. Görüyoruz ki son zamanlar da yaşanan sıkıntılar ülkemizi bir hayli zor duruma soktu. Bu yaşanan sıkıntıların ne zaman son bulacağı ise milletimizi düşündürmektedir. Çünkü ekonomik bir çöküş içerisindeyiz, bu çöküş esnaflarımızı, milletimizi ve ekonomimizi bir hayli yıpratmaktadır.” 60 yıllık demokrasi mücadelesinde hiç yanlış yapmayan bir iradenin olduğunu kaydeden Yavuz, “Şimdi birlik zamanı bu birlikte birkaç kişi ile olacak değil, ne kadar topluluk oluşursa birlik o kadar kuvvet alır.”

Normal takvime göre 29 Mart 2009 tarihinde yapılması gereken ancak daha önce de yapılabileceği öne sürülen yerel seçimlerde Çağlayancerit Belediye Başkanlığına adaylığını koyan Mustafa Çolak, Büyük Birlik Partisi İl Teşkilatına, İlçe Teşkilatına, Genel Merkeze, genel başkan Muhsin Yazıcıoğlun’a teşekkür ederek, belediye başkan adaylığına seçildiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Çolak, şunları kaydetti: “Biz tabutumuz kadar adam olmak istemiyoruz. Tabutumuzdan büyük adam olmak istiyoruz. Çağlayanceritli halk bize biz öldükten sonra filan tarihte bir belediye başkanımız vardı; Arkamızdan beddua değil de, dua okuyacaklarsa Allah bu görevi bize nasip eylesin. Biz memleket sevdalısıyız, bizim başka davamız yok. Ve işsizliği çözecek projelerimiz var, belediye başkanlığına gelen her başkan mutlaka sizlere bu şekilde vaatlerde bulunuyor, ama bizler vaat değil sadece gerçekleri sizlere söylüyoruz. Çünkü bu zamana kadar iktidara gelen veya belediye başkanlığına gelenler vaatlerini hiçbir zaman gerçekleştirememektedir. Vaatlerini gerçekleştirmeyi bir yana bırakan kendi bünyesinde çalışanların maaşlarını ödemekte bile zorlanıyorlar. Bu ne demek oluyor ya aldığın insanın maaşını zamanında ödeyeceksin, ya da maaşını ödeyemeyeceğin insanı almayacaksın. Şuan da bir ekonomik krizin içerisinde sürükleniyoruz. Hepimiz perişanız ama elimizden gelen bir şey yok sadece seçimleri beklemekten başka…”

Belediye başkanlığına gelenlerin hep vasıflı insanları bünyelerine aldığını ve maaşlarını zamanında ödeyemediklerini sözlerinde belirten Çağlayancerit Belediye Başkan adayı Mustafa Çolak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Görüyoruz ki belediyelerde çalışanlar hep bir kurumun elemanı yabancı yok yani! Ama belli bir süre sonra bir bakmışsınız belediye artık yabancılara değil de aynı tas içerisinde bulunan insanların kadrolarıyla dolup taşmaktadır. Ama kafasını kullanan vatandaşların seçime sekiz ay kalmasını düşünerek adım atmamayı tercih etmeleri en doğru karardır. Bunun yanı sıra belediyede çalışanların maaşlarını zamanında ödeyemedikleri de göz önünde. Biz adaylığımızı koyduk, eğer seçilirsek bu tür sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Bir belediye çalışanının maaşını ödeyemediğim takdirde o koltukta bir gün bile kalmayacağım. Belediye başkan adaylığına sorunları çözmek için geldim, Laf atmaya değil."

PARTİSİNİN KENDİSİNİ DIŞLADIĞINI ÖNE SÜRMÜŞTÜ

Daha önce AKP Çağlayancerit İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Çolak, 26 Mart 2008 tarihinde görevinden istifa ettiğini belirten mektubu partisine noter aracılığı ile göndermişti.

O günlerde gündemde alan haberde aynen şöyle denilmişti:

"Partinin kendisini dışladığını ifade eden Çolak, partiyle ilgili konularda belediye başkanına başvurulduğunu ve kadın kolları ile gençlik kolları kurulduğunda da kendisine danışılmadığını kaydetti.

Çolak, "Ben kongreyle görev başına geldim. 2 yılı aşkın bir süredir de bu görevi yürütüyorum. Gördüğüm lüzum üzerine de hem partideki üyeliklerimden hem de başkanlık görevimden istifa ediyorum." dedi. (Cihan)

NOTER ARACILIĞI İLE GÖNDERDİ!

Eğitimci olan Mustafa Çolak, istifasını noter aracılığı ile AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'na gönderdi. Söz konusu istifa ise aynen şöyle:

İSTİFANAME

İSTİFA EDEN: MUSTAFA ÇOLAK - İstiklal Mahallesi, Cumhuriyet Cad. No: 54 Ç.Cerit / K.Maraş

MUHATAP: ADALET VE KALKINMA PARTİSİ K. MARAŞ İL BAŞKANLIĞI'NA - İsmetpaşa Mah. 12. sok. Gizem Apt. K. Maraş

KONU: İlçe Başkanlığı ve parti üyeliğinden istifa

BİLGİ İÇİN: Ç.Cerit İlçe Seçim Kurul Başkanlığına Adliye Binası - Pazarcık

Sayın Yetkili;

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ç.Cerit ilçe başkanı olarak görev yapmakta ve parti üyesi bulunmaktayım. Gördüğüm lüzum üzerine bu tarihten itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi'ndeki tüm üyeliklerimden ve Ç.Cerit ilçe başkanlığı görevinden istifa ediyorum. İstifa ettiğimi bildirir, gereğinin yapılmasını dilerim.

İSTİFA EDEN: MUSTAFA ÇOLAK

26.03.2008

KAHRAMANMARAŞ 2. NOTERİ
MUSTAFA GÜLAÇTI


İLÇE YÖNETİMİNDE KİMLER VAR ?

AK Parti'nin resmi internet sitesinden edinilen bilgiye göre Çağlayancerit ilçe yönetiminde şu isimler bulunuyor:

MUSTAFA ÇOLAK - İlçe Başkanı (İstifa etti)
VELİ DOLGUN
MEHMET YILDIZLI
HAMZA KUŞ
ÖMER TEKEL
ALİ SOLAK
MEHMET DEREBENT
MUSTAFA AÇIKGÖZ
VELİ KARAGÖZ
HASAN AVCI
İBRAHİM DİNLER
ALİ BAYKUŞ
OSMAN KARAGÖZ

Öte yandan; ilçe ve il kulislerindeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere ve ortaya atılan iddiaya göre; Çolak'ın belediye başkan adayı olmayı düşündüğü ancak AK Parti'de aday bolluğu olacağı varsayımı ile başka bir partiden aday olabilmek amacı ile istifa ettiği öne sürülüyor. Bu varsayım ve iddiaların doğruluk derecesi ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 31 MART 2008 Kanal 46 Arşivi"

BÖYLECE İSTİFA NEDENİ DE BELLİ OLDU

Böylece; Çolak'ın adaylık sevdası nedeni ile istifa etmiş olduğu da dünkü tören ile tescillenmiş oldu. Kendisine bu keskin, zorlu ve dikenlerle dolu yolculukta başarılar diliyoruz. Allah utandırmasın....(www.kanal46.com)