Elbistan belediye başkanı Av. Durmuş Küçük, Merkez disiplin kurulu kararı ile Ak Parti’den ihraç edildi.


6 ocak 2016 tarihinde ,partiden tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Merkez disiplin kuruluna sevk edilen 4 isimden biri olan Elbistan belediye başkanı Durmuş  Küçük’ün partiden ihraç edildiğini, Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik açıkladı. Çelik, Adana Ceyhan belediye başkanı Alemdar Öztürk, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ankara-Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, parti kurucu üyesi Yaşar  Yakış’ın  Ak partiden ihracına karar verildiğini kaydetti.


Ak parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Parti Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.


Gündeme  ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik; “Ak Parti ilkeleri arasında bir makas ortaya çıktığı zaman Ak Parti’nin yetkili kurullarının buna müdahale edileceğini, bununda Ak Parti’nin kurucu etkilerini korumak  bakımından fevkalade önem verdiğimiz bir husus olduğunun altını çizmek isterim. Biz belli değerler üzerinden siyaset yapan bir partiyiz. Bu siyasi değerler kurumsallaşmıştır, hem de parti proğramında, tüzükte belirtilmiştir. Yaşanan çeşitli olaylar neticesinde, Ak Parti'nin hangi duruşlarda siyaset yaptığı vatandaşlarımızın huzurunda gerçekleşmektedir. Eğer, Ak Parti’de siyaset yapmakla Ak Partili siyaset yapma arasında mesafe ortaya çıkarsa, ilgili kurullarımız devreye girer ve bu değerlendirmeyi yaparlar” ifadelerini kullandı.


Çelik, "daha önce kesin ihraç için merkez disiplin kuruluna ismi geçenlerin sevk edildiğini iletmiştim. Aradan geçen sürede bu talep değerlendirildi. Yaşar Yakış’da dahil 4 kişi Ak Parti'den İhraç edildi. Adana Ceyhan belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Kahramanmaraş-Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Ankara-Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, partimiz kurucusu Yaşar Yakış’ın, 22 Mart 2016 tarihli Merkez Disiplin Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Ak Parti'den ihracına karar verilmiştir. Gerekçeli karar 28 Mart 2016 tarihinde ilgililere gönderilecektir” dedi.


Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’ün kesin ihraç talebiyle merkez disiplin kuruluna sevki ile ilgili olarak; “Genel Merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan  rapor neticesinde, 7 haziran ve 1 kasım seçimlerinde il SKM ve ilçe SKM programlarına kasıtlı olarak katılmayarak partimiz aleyhinde sözlü ve fiili davranışlarda bulunduğundan ve Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilediğinden, tüzüğümüzün  117/1 ve devam maddeleri gereğince tebirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi” denilmişti.