2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilmek için yoğun propaganda çalışmalarına devam eden Başkan Mustafa Poyraz, milletvekillerine, teşkilata ve sivil toplum kuruluşlarına gönderme yaptı.


Katıldığı TV programında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, başarının takım oyunu olduğunu öne sürerek, Kahramanmaraş ile Gaziantep’in karşılaştırmasını yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in Avrupa fonlarından çok iyi yararlandığını anlatan Poyraz, “Asım bey dostumuzun kulağı delik. Bir şey duydu mu koşuyor, takım oyunu ile de sonuç alınıyor. Ama bizim eksiğimiz takım oyunu” diyerek siyasi kanada ve sivil toplum kuruluşlarına 'kendisine yardımda bulunulmadığı' yönünde imalı göndermede bulundu.


“BAŞARI TAKIM OYUNUDUR”


Diğer illerin şehrimize göre daha fazla geliştiği ve devlet yatırımlarından daha fazla pay aldığının hatırlatılması üzerine cevap veren Başkan Poyraz şöyle konuştu: “Devlet imkanlarından yardım alma konusu illerin kendi şartlarına göre değerlendirilmesi lazım. Sürekli başka şehirlerle kıyaslama yapıyoruz. Mesela Gaziantep deniliyor. Bakın bizim ne altyapı olarak, ne yeşil alan olarak ne üst yapı olarak hiçbir şekilde Gaziantep’ten ya da başka şehirlerden eksiğimiz yok, fazlamız var. Ama bizim eksiğimiz takım oyunu. Gaziantep, yerel yönetiminden, siyasi kanada ve sivil toplum kuruluşuna kadar bu takım oyununu başarıyla oynadığı için bugün bu durumda. Bu konu biraz da isteme meselesi olarak karşımıza çıkıyor. Bizim nefsimiz adına hareket etme lüksümüz yok. Biz sanayicisi ile, siyasetçisi, yerel yönetimi, sivil toplum kuruluşu ile bir araya gelemiyoruz. Bundan dolayı bazı sıkıntıları aşamıyoruz.” (www.kanal46.com)