Başkanın kendisi için verdiği sözde durmadığı iddiasında bulunması ve program yapımcısı Karaca'nın sert çıkışı karşısında ne yapacağını şaşıran Başkan, yayını terketti.

İzmir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun kendisi için yayın öncesi verdiği sözde durmadığı iddiasında bulunması Fatih Karaca'yı çileden çıkardı.

Fatih Karaca, Kocaoğlu'na sert çıktı. Bir dönem Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığı görevini üstlenen Fatih Karaca KanalTürk televizyonu için hazırlayıp sunduğu Gündem Siyaset programında İzmir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun kendisi için yayın öncesi verdiği sözde durmadığı iddiasında bulunması Fatih Karaca'yı çileden çıkardı.




Sert tartışmaların yaşandığı programda Kocaoğlu yayını terk etti.

Kanaltürk'teki Gündem Siyaset programında Fatih Karaca'nın bu haftaki konukları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu. Kocaoğlu ve Gökçek arasında arsenikli su kavgası nedeniyle canlı yayında sert tartışma yaşandı. Gökçek'in, "Kocaoğlu verdiği bilgilerle halkı yanıltıyor" sözüne sinirlenen Kocaoğlu, "Siz cazgırlığınızı Kırkpınar'da yapın" dedi.

Kocaoğlu kısa süre sonra canlı yayını terk etti. Gökçek'in Ankara'daki stüdyodan katıldığı programa Kocaoğlu ise İzmir'in Bugün Gazetesi temsilciliğinden canlı olarak programa katıldı. İlk olarak söz alan Gökçek, Ankara'nın suyunda herhangi bir sorun olmadığını, ortada hiçbir sıkıntı yokken CHP'nin TBMM'ye kendisi ile ilgili araştırma önergesi verdiğini söyledi.

“CHP propaganda yaptı”

Su tartışmasını kendisinin başlatmadığını belirten Gökçek, CHP'nin suyu seçim propagandası olarak kullandığını iddia etti. Gökçek, İzmir'in suyundaki arsenk miktarı ile Ankara'dakini karşılaştırılmasının mümkün olmadığını ileri sürerek şunları söyledi: "Ankara'da sıkınıtı yok. Hıfzıssıhha Enstitüsü başta olmak üzere yedi ayrı kuruma kendi suyumuzu götürdük. Ankara'daki arsenik oranı litrede 4 mikrogram iken İzmir'deki 59 çıktı. Ben kendim araştırma yaptırdım, 10 ayrı yerden örnek aldırdım. Arsenik ölçümü öyle zor bir olay değil. Arsenik oranının 38 ile 42 mikrogram arasında olduğunu gördük. Kocaoğlu, 59 olduğunu itiraf etmek zorunda kaldı."

“Yanlış bilgiler veriyor”

Melih Gökçek konuşması sırasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genel Sekreter Önder Sav ile ilgili olarak da bazı iddialarda bulundu. Bu sözlere sinirlenen Kocaoğlu, Gökçek'i akli selim davranmaya davet etti. Ardından suyla ilgili açıklamalar yapan Kocaoğlu, İzmir'de İZSU'nun hizmet götürdüğü tüm ilçelerde suyun tonunu 0- 13 ton arasındaki dilimde ton başına 10 Yeni Kuruş'a indirdiklerini, Gökçek'in yanlış bilgiye sahip olduğunu kaydetti. Kocaoğlu, "Kente yıllardır arsenikli su veriyorlar" iddialarına da karşı çıkarak şöyle konuştu:

“Sadece iki bölge arsenikli”

"Kente yıllardır arsenikli su vermiyoruz. 2007'de 9 Eylül Üniversitesi ile çalışmaya başladık. Artıma çalışmalarını zaten yapıyorduk. Biz şu an iki bölgemizde litrede 10 ve 11.75 mikrogram arsenkli su veriyoruz. Bunu da kamuoyuna açıkladık. Diğer bütün parametreler 10 mikrogramın altındadır. Suyun siyasi malzeme yapılması konusunda sadece Sayın Gökçek de yetmedi."

Kocaoğlu, 2 bölge hariç İzmir'in suyunun rahatlıkla içilebileceğini açıkladı. Kocaoğlu'nun bu açıklamasından sonra araya giren Gökçek, "Herkes bu suyu içebilir mi?" diye sordu. Gökçek'in araya giremesinden rahatsız olan Kocaoğlu, Karaca'dan Gökçek'e müdahale etmesini istedi. Gökçek'in sözlerinin devam etmesi üzerine ikili arasında tartışma yaşandı.

Cazgır tartışması

Kendisine "Siz cazgırlığınız Kırkpınar'da yapın" diyen Kocaoğlu'na Gökçek, "Terbiyenizi takının ve medeni bir insan olun, cazgır kelimesini size iade ediyorum" diyerek cevap verdi. Bunun üzerine Kocaoğlu, "Hiçbir şey kanıtlayamazsınız. Çünkü sizin her şeyiniz yalan. Ben medeni insanım" dedi.

Gökçek'in de Kocaoğlu'na "Medeni insan bu tabiri kullanmaz. Ben sizin için daha ağır bir tabiri kullanırım. Ayıp oluyor ama. Size yakışmıyor. Bu sizin hırçınlığınızı gösteriyor" demesi üzerine Kocaoğlu yayını terk etti. Gökçek ise Ankaralılar’a seslenerek, İçleri rahat olsun. Ben musluk suyunu içiyorum ve içmeye devam edeceğim. Bana kimse kızmasın ve teşekkür etsin” dedi.

Gökçek oylarımızı 5 puan artırdı

İzmir'deki yüksek arsenik oranıyla ilgili çalışmalar sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Melih Gökçek'in İzmir'in suyundaki yüksek arsenik oranına ilişkin açıklamayı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden önce yapmasının kendisine tepki duyulmasına neden olmadığını söyledi. Hiçbir tepkiyle karşılaşmadığını belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Melih Gökçek olayında İzmirli'nin bizim arkamızda durmasının iki tane nedeni var. Bir tanesi bizim güvenilir olmamız, ikincisi Gökçek'in güvenilir olmaması. Gökçek gibi Türkiye'de güvenilirliğini yitirmiş bir adamın bizim karşımıza geçmesi bizim için büyük bir avantaj oldu diye düşünüyorum. Oy kaybı da olmamıştır, oyumuz en az 5 puan artmıştır.”

Ve Programı Terketti

Aziz Kocaoğlu, Melih Gökçek'i cazgıra benzeterek, "Siz gidin cazgırlığınızı Kırkpınar'da yapın. Sizin mayanız da, kişiliğiniz de yalan. Bu oynanan bir oyundur ve bu oyunu İzmirliler görmüştür. İzmir halkı sizin oyununuza düşmeyecektir." diyerek canlı yayını terk etti.

Söyleyeceğimi söyledim ve ayrıldım

Kanaltürk'teki programın ardından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ''Programı terk etmedim. Sayın Gökçek müdahale edince biz söyleyeceğimizi söyledik ve karşılıklı polemiğe girmemek için yayın bitti'' dedi. Canlı yayından ayrıldıktan sonra televizyon binasında bir süre oturan Kocaoğlu, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine şöyle konuştu:

''Programı terk etmedim, söyleyeceklerim bitti. Öyle konuşmamıştık Sayın Karaca'yla, programın akışı farklıydı. Sayın Gökçek konuşacaktı, arkasından biz konuşacaktık ve Sayın Gökçek müdahale etmeyecekti, sözümüzü kesmeyecekti. Sayın Gökçek müdahale edince biz söyleyeceğimizi söyledik ve karşılıklı polemiğe girmemek için yayın bitti.''