MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, partilerinin büyük kurultayının demokratik bir ortamda geçtiğini söyleyerek, “Kurultayımız pkk’ya destek veren Barzani gibi bölücü liderleri değil, Türk Dünyasının Liderlerini ağırlayarak Dünya Türklüğünü coşkuyla kucaklamıştır” dedi.


Yazılı bir açıklamada bulunan MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Bastırmacı şunları kaydetti:4 Kasım 2012 tarihinde yapılan Milliyetçi Hareket Partisi 10. Olağan Büyük Kurultayında Genel Başkanlığa yeniden Sn. Dr. Devlet Bahçeli seçilmiştir.


Türkiye’nin köklü partisi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu kongresi coşkulu, seviyeli ve demokratik bir ortam içerisinde tamamlanmıştır. Çok adaylı bir kongrenin nasıl yapılacağı konusunda diğer tüm siyasi partilere de örnek teşkil etmiş ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin böyle bir demokratik seçim gerçekleştirmesi tüm kamuoyunun gündemine oturmuştur.


Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu Büyük Kurultayı pkk’ya destek veren Barzani gibi bölücü liderleri değil, Türk Dünyasının Liderlerini ağırlayarak Dünya Türklüğünü coşkuyla kucaklamıştır.


“Türk Milleti Sensiz Asla” sloganı ile yola çıkan Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin “Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim ve Ben” düsturundan hareketle gerçekleşen bu kurultay Türk Siyasetine damgasını vurmuştur.


İktidara yürüyüşünün başlangıcı olan bu 10. Olağan Kurultay “2023 Lider Ülke Türkiye” vizyonun sahibi olan Liderini seçmiş; bu Büyük Devlet Adamı engin tecrübesi ve Güçlü Teşkilatları ile Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in emaneti olan bu Kutlu Davayı hep yücelterek Türk Milleti’nin “Sonsuza Kadar Var Olacağı” müjdesini vermiştir. Kongre neticesi, Milliyetçi Hareketin kenetlendiği, kardeşliğin pekiştiği, ülke sevdalılarını heyecanlandıran bir duygu seli oluşturmuştur.


Bu vesile ile çalışmalarımıza destek veren Tüm İl, İlçe ve Delegelerimizle Tüm Dava Arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”


ŞEHİTLERE BAŞSAĞLIĞI


MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı, Türkiye'yi yasa boğan helikopter düşmesi sonucu şehit olan ve aralarında Kahramanmaraşlı uzman çavuş Ömer Büyükköse'nin de bulunduğu 17 askere Allah'tan rahmet dileyerek ailelelerine de sabırlar niyaz etti. Bastırmacı; "Şehidim sen rahat uyu, ruhun şad olsun. Bu topraklar sonsuza kadar TÜRK YURDU olarak ilelebet yaşayacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene!" dedi. (www.kanal46.com)