Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, boykoun yüzde 51'in altında olması halinde kendi meşruiyetinin tartışma konusu olacağını söyledi. Baydemir, “Halkı temsil etmiyorum der, gereğini yaparım” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, boykot oranının yüzde 51'in altında olması halinde kendi meşruiyetinin tartışma konusu olacağını söyledi. Baydemir, “Halkı doğru temsil etmiyor der, gereğini yaparım” dedi.

Diyarbakır Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, beraberinde BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk ile Gıda Toptancılar Sitesini ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada, esnafa, referandumda ''boykot'' çağrısında bulunduğu kaydedilen Baydemir'in şu sözlerine yer verildi:
'Bir kere referandumda kim yüzde kaç almış ona bakılmaz. Türkiye genelinde 'evet' ne kadar çıkmış, 'hayır' ne kadar çıkmış, 'boykot' ne kadar çıkmış ona bakılır. Diyarbakır için de ne kadar sandık başına gidilmiş, ne kadar gidilmemiş ona bakılır. Diyarbakır'daki boykot oranı yüzde 51'in altında olursa, boykot kampanyasını sürdüren BDP'nin ve belediye başkanı olarak benim meşruiyetim tartışma konusudur.

Protesto kampanyasını yürütüyorum ama sandık başına gitme oranı yüzde 55 olursa o zaman ben kendimi sorgularım. 'Ben bu halkı doğru temsil etmiyorum' derim ve gereğini de yaparım.''