Tunceli Belediye binasının 3’üncü katında zaman ayarlı bomba bulundu.

Patlayıcıyı fünye ile etkisiz hale getiren polis, yaptığı istihbarat çalışması sonucu patlayıcının Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in geçen cumartesi günü binada bulunduğu sırada infilak edecek şekilde ayarlandığı, ancak saatin pilinin bittiği için patlamadığı sonucun ulaştı.

Tunceli’nin Oğultay Mahallesi Okullar Caddesi'nde bulunan 5 katlı Tunceli Belediyesi hizmet binasının depo olarak kullanılan 3’üncü katının trafik levhalarının bulunduğu bölüme sabah giren bir görevli, bulduğu bir paketi açınca içinde pil, kablo ve patlayıcıyı görünce durumu yetkililere bildirdi.

Durumun bildirilmesi üzerine polis, 100’den fazla kişinin çalıştığı belediye binasını boşaltıp, çevre önlemi aldı. Bomba uzmanları paketin bulunduğu bölüme frekans karıştırıcı seyyar Jammerle çıkarak yaptığı incelemede, paketin içinde zaman ayarlı bomba olduğunu belirledi. Uzmanlar, bombanın düzeneğini fünye kullanarak etkisiz hale getirdi. Binada ikinci bir patlayıcı olmasından şüphelenen polis, tüm binada özel eğitimli köpek ‘Reks’ ile bomba aramasında bulundu, ancak ikinci bir patlayıcıya rastlanılmadı.

ZAMAN AYARLI PATLAYICI

Bomba üzerinde yapılan ilk incelemede patlayıcının zaman ayarlı ve 250 gram civarında C-4 ve A-4 tipi plastik patlayıcı olduğunu belirledi. Patlayıcının geçen cumartesi günü öğle saatlerine patlayacak şekilde ayarlandığı ancak, pilindeki enerjinin bitmesi sonucu patlamadığı anlaşıldı. Bambanın incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderileceği belirtildi.

Polis, olayla ilgili geniş kapsamlı olarak başlattığı soruşturmayı sürdürüp, bölgedeki Mobese ve güvenlik kemaralarının görüntülerini incelemeye aldı. Belediye binasında ise güvenlik kemaralarının bulunmadığı kaydedildi.

BAYDEMİR’İN BİNADA BULUNDUĞU GÜNE AYARLANMIŞ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Tunceli’de düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne katılmış, bombanın patlamaya ayarlandığı öne sürülen Cumartesi günü öğle saatlerinde belediye binasının 5’inci katındaki konferans salonunda bir konuşma yapmıştı. Baydemir, konuşmasında tartışılan ‘bayrak ve özerlikle’ ilgili açıklamalarda bulunmuştu. (Mynet)