Tarım Kurultayı için Şanlıurfa'ya gelen CHP lideri Baykal konuşma sırasında pankart şoku yaşadı.

Tribünden kürsüdeki Baykal'a seslenen 2 kişi Baykal'ın kendilerine bakmasıyla beraber üzerinde "Türkiye'de başbakan olacak 1 kişi var o da zaten Başbakan" yazılı pankart açtı.

Pankartı gören Baykal duruma aldırış etmemeye çalışsa da şaşkınlığını gizleyemedi. Pankart açan kişiler ise güvenlik görevlileri olduğu tahmin edilen kişiler tarafından paçalarından çekilerek tribünden indirildi.

ÇİFTÇİ KADIN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Tarım Kurultayı için Şanlıurfa'ya gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, işçilere sıkıntılarını sormak için durduğu tarlada bir kadın işçinin tepkisiyle karşılaştı.

Uçakla GAP Uluslararası Havaalanı'na inen Deniz Baykal'ı büyük bir kalabalık karşıladı. Partililerin slogan ve alkışları arasında seçim otobüsüne binen Baykal, otobanda durarak tarlada çalışan kadınlarla sohbet etti. Bir süre kadınlara sıkıntılarını soran Baykal, "Bayan arkadaşlarımız burada mercimek yolmaya çalışıyor fakat gördüğünüz gibi tarlada bir şey kalmamış. Çünkü kuraklıktan dolayı bu sene verim düştü. Bu tarlada çok ciddi zarar var. Arkadaşlarımız tarım işçisi. Toprağın ve tarlanın sahibi değiller, burada çalışıyorlar. Ama çok az bir mercimek var. Büyük sıkıntı içindeler onlar da. Kuraklık bu sene burayı çok kötü vurdu. Zaten sulama işleri de ihmal ediliyordu" derken tarım işçisi bir kadın araya girerek Baykal'a tepki gösterdi.

Tarım işçisi kadın, "Hayır hayır, inanmıyorum size, lafla pilav pişmez. Babam sabahtan akşama kadar çalışıyor. Kardeşim fırında çalışıyor. 8 kardeşiz çalışıyoruz. Yevmiyemiz 14 YTL. Ekmek, domates yiyerek geçiniyoruz" ifadelerini kullandı. (mynet)