CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki tavrını değerlendirirken, “Her haksızlık bizi rencide eder, Başbakan'a orada haksızlık yapılmıştır. Buna tepki gösterilmesi doğaldır” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın olayı iç politika malzemesi yaptığını ileri süren CHP Lideri Baykal, bu durumun Türkiye'de varolan Yahudi- İsrail düşmanlığını körükleyeceği uyarısında bulundu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki tavrını, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında değerlendirdi. Edinilen bilgilere göre, Baykal toplantıda, Davos'ta yaşananlarla ilgili olarak, “Her haksızlık bizi rencide eder, Başbakana orada haksızlık yapılmıştır. Buna tepki gösterilmesi doğaldır” dedi. Yaşanan olayın ardından İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez'in üzüntülerini ilettiğini hatırlatan Baykal, “Bu tatsız olayın geniş çaplı etkisinin olmayacağı anlaşılıyor, Ortadoğu ve Türkiye İsrail ilişkileri açısından” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın olayı iç politika malzemesi yaptığını ileri süren CHP Lideri Baykal, bu durumun Türkiye'de varolan Yahudi- İsrail düşmanlığını körükleyeceği uyarısında bulundu. Baykal, yaşananların uluslar arası ilişkiler açısından da sıkıntı yaratacağına vurgu yaptı. Türkiye'nin Ortadoğu'da hiçbir kesime yönelik taraf tutmaması gerektiğini belirten Baykal, taraflarla oluşturulan iyi ikili ilişkilerin sürdürülmesinin önemine işaret etti.

Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirilerine tepki gösteren Baykal, “Başbakan, her konuda CHP'ye sataşmayı alışkanlık haline getirdi. Biz parti olarak bu olayla ilgili kapsamlı olarak bir değerlendirme yapmadık. Başbakana orada haksızlık yapıldı. Ama Başbakan kitlelere, ‘Bunun hesabını CHP'den sorun' diyor. Neyin hesabını verecek CHP? Bu son derece mantıksız, anlamsız bir değerlendirme. Başbakanın derdi yaklaşan yerel seçimlerdir. Bunlar sakıncalı ve yanlıştır” diye konuştu.