Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili olarak soruşturma başlattı.

Telekulak olaylarının son noktası CHP'de ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın olduğu iddia edilen bir ilişki kasetinin görüntüleri dün gece Vakit Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlandı. Kısa bir süre sonra ise yayından çekildi. Ardından da bu görüntüler sanal ortamda yayıldı.

Sözkonusu görüntülerde, gizli kamerayla çekilmiş bir videoda Baykal ve CHP milletvekili N.B. olduğu iddia edilen bir kadın yer alıyor. Bu iddia üzerine Baykal'ın avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, sorumluların cezalandırılmasını ve söz konusu görüntülere erişimin engellenmesini talep etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk tarafından yürütülecek soruşturma, TCK'nın 134. maddesinde düzenlenen ''özel hayatın gizliliğini ihlal'', TCK'nın 135. maddesinde yer verilen ''kişisel verilerin kaydedilmesi'' ve TCK'nın 125/1. ve 2. maddelerinde düzenlenen ''hakaret'' suçları kapsamında gerçekleştirilecek.

Savcı Yücetürk, soruşturma çerçevesinde ilk olarak CHP Genel Başkanı Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere erişimin engellenmesine karar vererek, bunun uygulanması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) talimat verdi.

TİB'DEN TALİMAT

Bu talimat üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Türk Telekom ve internet servis sağlayıcılarına, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen videonun bulunduğu internet sitelerine erişimin engellenmesi için yazı gönderdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk'ün, CHP Genel Başkanı Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere erişimin engellenmesine ilişkin kararının ardından, söz konusu videonun hangi internet sitelerinde yer aldığı tespit edildi.

Bunun üzerine TİB, Türk Telekom ve 110 internet servis sağlayıcısına söz konusu videonun erişiminin engellenmesi için birer yazı gönderdi.

Videonun engellenmesine yönelik çalışmaların 1-2 saat içinde tamamlanmasının beklendiği bildirildi. (Mynet)