Büyük Birlik Partisi'nde nöbet değişimi.....Daha önce Avukat Nedat Türk'ün yürüttüğü Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine 2009 yerel seçimlerinde BBP'den Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı olan Bekir Kılıç genel merkez kararı ile atandı. Kılıç; genel merkezin 2011 genel seçimleri öncesi başlattığı teşkilatlanma çalışmaları kapsamında il başkanlığına atandığını belirterek, ‘Türkiye`de büyük birlik kadrolarına ihtiyaç var’ dedi.

7 Aralık`ta BBP Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş İl Başkanlığı`na atanan Bekir Kılıç, görevi eski başkan Avukat Nedat Türk`ten devraldı. Kılıç, dün düzenlediği basın toplantısında, birlik ve beraberlik içerisinde partilerini iktidara taşımak için gayret göstereceklerini söyledi.

Türkiye`nin zor bir süreçten geçtiğini ve ülke yönetiminin BBP kadrolarına ihtiyaç duyduğunu öne süren Kılıç, şunları kaydetti: "Birliğin ve beraberliğin sağlanması, toplumun doğru yönlendirilmesi, halkın huzur ve refah ortamı içerisinde yaşamlarını sürdürmesi gerekmektedir. Türkiye Güçlü bir devlet ve Türk Milleti güçlü bir millettir. Ama maalesef şu anda zor günler yaşamaktayız. Bunun müsebbibi hem iktidar, hem de muhalefettir. Bakıyorsunuz muhalefet, iktidarın yaptığı doğru şeylere de yanlış diyor, yanlış yaptığı şeye de yanlış diyor. Böyle bir muhalefet anlayışı olmaz. Bu nedenle BBP kadrolarına ihtiyaç vardır."

TÜRKİYE GÜNDEMİ HAKKINDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

DTP`nin kapatılması ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kılıç, Anayasa Mahkemesi`nin kararına saygı gösterdiklerini söyledi. Terör örgütü yandaşlarının düzenledikleri gösterilere de tepki gösteren Kılıç, vatandaşların bu eylemlere karşı kendi elleriyle bir şeyler yapmaya çalıştığını ifade etti. Kılıç şunları söyledi:

"Ben DTP`ye parti bile demek istemiyorum. DTP, ya parmaklıklar arkasından, ya da Kandil`den gelen emirlerle siyaset yapmaya çalışıyordu. Bu güne kadar da Kürtlere karşı en çok zararı bunlar verdiler. Bu gün ülkenin her yerinde izinsiz provokatif eylemler yapılıyor ve vatandaşlarımız da bu eylemlere tepki gösteriyor, kendi elleriyle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Türk bayrağı altında yaşayan herkesin bu provokatörlere karşı daha dikkatli olmaya davet ediyorum."

Kılıç, BBP`nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nun hayatını kaybettiği helikopter kazası hakkında yapılan araştırmaların ne aşamaya geldiği yönündeki bir soruya ise, "Şu ana kadar ne kazadır, ne de suikasttır, ya da kaza şundan meydana gelmiştir diye bir açıklama yapılmadı. Ama genel merkezimiz bu konunun peşindedir ve en ince ayrıntısına kadar bu işin peşini bırakmayacaktır" cevabını verdi.

BBP Merkez İlçe Başkanı Hayrettin Aslanhan ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda yeni başkan Kılıç ve eski başkan Türk birlik beraberlik görüntüsü sergilediler ve basına birlik pozu verdiler.. Bizler de yeni başkanı kutluyor, görevinde başarılar diliyoruz.... (Kaynak: Yorum Gazetesi - www.kanal46.com)