12 Eylül’de yapılacak referandum ve partisince 7 Eylül’de gerçekleştirilecek miting için basına açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanı Bekir Kılıç, ilk sivil anayasa ve eksik olmasına rağmen evet oyu kullanacaklarını belirterek, Müftülük meydanındaki mitingleri için bilgiler verdi.

4 Eylül cumartesi günü, parti binasındaki basın toplantısında konuşan İl Başkanı Bekir Kılıç, eksik bulmalarına rağmen, millet adına, tüm teşkilatça referanduma destek vereceklerini kaydetti. Kılıç şunları söyledi: “Mitingimiz Salı günü, müftülük meydanında olacak ve genel başkanımız Yaşar Topçu halka hitap edecektir. Bu mitinge herkesi bekliyoruz. Türkiye’yi cunta anayasasından kurtarsa da, eksik olsa da, sivil anayasanın şart olduğuna inanıyoruz. Aslında tam mutabık kalınan bir anayasa istedik ama, milletin menfaati için, Türkiye’nin önünün açılması için evet diyoruz, şayet Allah rahmet etsin, genel başkanımız da hayatta olsaydı, o bile evet derdi.”

DOĞRU OLAN HER ŞEYE DESTEK VERİRİZ!

Bir gazetecinin, “Saadet Partililer de evet diyor ama miting düzenlemiyorlar. Siz hem evet diyorsunuz, hem miting düzenliyorsunuz, bunda bir çelişki yok mu?” sorusu üzerine; “İşte bunlara rağmen, eksik bulmamıza rağmen neden evet diyeceğimizi kamuoyu ile paylaşmak istedik. Ülke menfaati için, doğru olan ne varsa, herkes ehlini vicdanına koyacak, evet diyecektir, buna eminim! Doğrusunu söylemek gerekirse, bugün referandum sebebiyle ülkede bir gerginlik yaşanıyor, insanlara bölünmüş, ikiye ayrılmış durumda. Liderlerin bunu h halka yansıtmaması lazım. Toplumda gerilim tırmanmış durumda. Bunun dağılması lazım. Çünkü hepimiz aynı dine inanıyor, aynı bayrak altında yaşıyoruz, kız alıp kız veriyoruz, akraba olduk birbirimizle. Bu ayrılığa, bu gerginliğe, gerek yok ki” diye konuştu.

MİTİNG DÜZENLEMEK BİR CESARET MESELESİ

Kılıç, miting düzenlemenin hem maddi, ham manevi zorluklarına ilişkin olarak da şunları söyledi: “Mitingler bir cesaret meselesi. Sayıya takılmadan, meydanlardan korkmadan, halka inanarak, halka güvenerek çıktık yola. Biliyoruz, hem sıcak, hem ramazan, zor olacak ama bu miting düzenlenecek. Neden referandumda evet diyeceğimizi halk öğrenecek, her şey net anlaşılacak. 100 kişi de olsa miting alanına gelen, yine de düzenleyecek, evet desteğimizi vereceğiz!”

Salı günü, Müftülük meydanında, 7 Eylül Salı günü saat 16.00’daki mitinge herkesi davet eden Kılıç, katılımın yüksek olacağına inandığını ise sözlerine ekledi. (Haber: Kimlik Gazetesi, Fotoğraflar: Ajans 46 / www.kanal46.com)