Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Türkiye'de karanlıklarda bir şeyler kalmasın ilkini biz başlatmış olacağız" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ile helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve ailesi, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak özel yetkili savcı ve özel yetkili mahkeme talep etti.

Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer, ağabeyi Yusuf ve kızı Firuze Yazıcıoğlu ile yürüyerek bugün öğleden sonra saat 14.00 sıralarında Kahramanmaraş Adliyesi’ne geldi.

Topçu ve beraberindekiler, müracaat savcısına, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği kazanın özel yetkili savcı tarafından soruşturulması istemi içeren dilekçe verdi.

Gülefer Yazıcıoğlu, müracaat savcılığına, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) raporunda hatası, ihmali, kusuru ve kastı olan kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bu arada, Parti adına verilen bir başka dilekçeyle de açılacak davalarda BBP'nin müdahil olarak kabul edilmesi isteminde bulunuldu.

Topçu ve beraberindekiler içerideyken adliyenin önünde partili ve Alperen Ocakları’ndaki gençlerden oluşan yaklaşık bin kişilik bir grup genç toplandı, Muhsin Yazıcıoğlu lehine sloganlar attı. Gençler daha sonra adliye binasına Muhsin Yazıcıoğlu'nun posterini astı.

Polisin uyarısı üzerine poster indirildi. Posteri indiren gençlerden Tolga A. ve Ekrem D.’ın gözaltına alındığı ve gerekli incelemelerin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Daha sonra konuşan Yalçın Topçu; şunları söyledi: “Biz aile ve parti olarak bu meselenin her iki devlet denetleme kurumu ve meclis araştırma komisyonunun tespit etmiş olduğu gibi bundan sonraki safhasının adli ve idari soruşturmayla aydınlatılmasını istiyor. İşte bu noktada adli soruşturmasının raporlarda yazılan nedenlerden ötürü yetkili bir savcı ve yetkili bir mahkeme ile takibini istedik. Aile ve parti olarak idari soruşturmayı da inşallah önümüzdeki günlerde Sayın Başbakan’dan bizzat resmi olarak yazı ile talep edeceğiz ve hadiseyi takip edeceğiz.

Hukukun içerisinde kalarak takip edeceğiz. İçerden, dışarıdan, hatta devletin yönetim erkinde bulunanlar ne kadar bizi kaşımaya, ajite etmeye çalışırsa çalışsın Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi ve onun arkadaşları ona yakışır şekilde hukuk içerisinde kalarak bu meseleyi takip edecek ve inşallah bu neticede devletin Keş Dağlarında kalan itibarını da, millet vicdanında oluşan ezberi de bozacağız.”

Bu arada Adana'dan gelen işitme engelli kadınlar da adliye çıkışında hazır bulundu. Gülefer Yazıcıoğlu, adliye çıkışında işitme engelli kadınlarla bir araya geldi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, daha sonra Afşin'deki heyelan bölgesine hareket etti. (www.kanal46.com)