Helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun davası uğruna 29 Ocak 1993 tarihinde kurduğu Büyük Birlik Partisi’nin Kahramanmaraş’ta kapıları neden kapandı?


Türk siyaset tarihinin önemli isimlerinden biri olan ve siyasi kişiliği ile Türk siyasetine yön veren, davası ile yaşayıp davası uğruna Kahramanmaraş’ta ki helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun büyük mücadeleler sonucu kurduğu partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığının kapıları aylardır kapalı. Görevini başarılı bir şekilde yürüten, partisi ve davası için gecesini gündüzüne katarak çalışan, o zamanlar bir devlet dairesi gibi her gün sabah 08’den akşam 18,’e kadar açık olan BBP Kahramanmaraş İl Başkanlığının kapıları neden eski İl Başkanı Bekir Kılıç’ın istifasının ardından Yönetim Kurulu Kararı ile İl Başkanlığına getirilen Bilal Odunkıran zamanında kapı duvar oldu?



Yine eski İl Başkanı Bekir Kılıç,zamanında gerek seçim dönemlerinde gerekse Türkiye ve Kahramanmaraş gündemine dair konularda kamuoyunu bilinçlendirme ve kendi görüşlerini dile getirme adına (düzenlenen basın toplantıları, basın açıklamaları, mahalle toplantıları ile partiye yapılan kayıtlar ve halk anketleriyle) adeta hükümet partisi gibi aktif bir şekilde çalışmalarıyla birçok kesime kendini kabul ettiren Büyük Birlik Partisinin aylardır kapılarının kapalı olması merak konusu oldu.



Partinin bulunduğu binadaki vatandaş ve esnaflarda: “Aylardır partiye gelen giden yok, kapıya kilidi vurdular, Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisi böylemi olacaktı!” gibi serzenişleri BBP’de neler oluyor sorusunu gündeme getirdi.



2011 yılı Aralık ayında BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Bekir Kılıç’ın istifa etmesiyle birlikte Parti Yönetim Kurulu tarafından yaklaşık 6 ay önce BBP Kahramanmaraş İl Başkanlığına getirilen Bilal Odunkıran, göreve geldiği gün parti binasında düzenlediği basın toplantısında oysa ki ‘BBP Bayrağını Yükseltmek İçin Çalışacağım’ demişti.



Partiye yakın yetkililerden alının bilgilere göre eski İl Başkanı Kılıç’ın zamanında her hafta Cuma günleri toplanan Yönetim Kurulunun, 6 aydır toplanmadığı belirtilirken BBP İl Başkanı Bilal Odunkıran’ın parti içerisinde henüz Yönetim Kurulu Toplantısı dahi yapmadığı öğrenildi.
Göreve geldiği gün düzenlediği ilk basın toplantısında Kahramanmaraş basınının önüne çıkan BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Bilal Odunkıran, muhalefet yapmış olmak için muhalefet yapmayacaklarını söylerken Kahramanmaraş'ta olumlu gelişmeleri destekleyeceklerini, olumsuzlukları da eleştireceklerini dile getirmesine rağmen o gün bugündür basın mensuplarına ne bir yazılı açıklama yapmış ne de basın toplantısı düzenleyerek Kahramanmaraş’ın sorunlarına değinen bir oluşum ile basının karşısına çıkmıştır.



Tabi ki Türk siyaset tarihinin önemli isimlerinden biri olan ve siyasi kişiliği ile Türk siyasetine yön veren, davası ile yaşayıp davası uğruna Kahramanmaraş’ta ki helikopter kazasında hayatını kaybeden merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun büyük mücadeleler sonucu kurduğu Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş’ta eski günlerine döner mi bilinmez ama en azından kamuoyunda ‘Yazıcıoğlu gitti, dava bitti!’ dedirtmemek için İl Yönetiminin kendisine biran önce çeki düzen vermesi gerekiyor.



Yaklaşık 6 ay önce göreve gelen BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Bilal Odunkıran, göreve geldiği gün düzenlediği basın toplantısında şu şekilde konuşmuştu; “Muhsin Yazıcıoğlu’nun fikirlerini benimseyen ve onun gittiği yolda gitmeye çalışan bütün Kahramanmaraşlıları Büyük Birlik Partisine omuz vermeye davet ediyorum! Muhsin Yazıcıoğlu 7 arkadaşıyla birlikte ülkenin kaderini değiştiren bir kadro kurdu. Bende her kesime kucak açarak BBP bayrağını yükseğe taşıma gayreti içerisinde olacağım. Büyük Birlik Partisini Kahramanmaraş’ta en güzel şekilde temsil etmek ve layık olduğu yere getirmek için elinden gelen gayret ve çabayı sarf edeceğim. Sokakta başı dik gezebilen, eleştirilmeyen, elleri pisliğe bulaşmamış Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşlarıdır. 7 kişi ile bu ülkenin kaderini değiştiren yegane kadro Büyük Birlik kadrolarıdır. Muhsin Yazıcıoğlu’nun fikirlerini benimseyen ve onun gittiği yolda gitmeye çalışan bütün Kahramanmaraşlıları Büyük Birlik Partisine omuz vermeye davet ediyorum. Muhalefet yapmış olmak için muhalefetlik yapmayacağız. Kahramanmaraş'ta olumlu gelişmeleri destekleyeceğiz, olumsuzlukları da eleştireceğiz. En kısa zamanda yerel yönetimlerle ilgili çalışmalarımızı yapacağız Kahramanmaraş Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeler dahil aksaklıkları bildiren ve yapılan olumlu çalışmalar için teşekkür ziyaretlerimizi yapacağız. Geçmişte yaşanan kırgınlıklara bugünden itibaren son vereceğiz, Ocak Başkanımız ve Merkez ilçe Başkanımızla en kısa zamanda bir araya gelerek problemlerimizi aşacağız ve bütün arkadaşlarımıza kucak açıp Büyük Birlik Partisi bayrağını çıkarabildiğimiz en yüksek seviyeye çıkaracağız.” demişti.
Kaynak: Erçin Yaşar / Manşet gazetesi