Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, özgür medyaya polis baskını, bazı medya gruplarına düzenlenen operasyonla gözaltına alınmasına tepki gösterdi.


Çayır, "Yapılan operasyonla hükümetin sınır tanımadığının, öfke ve kindarlığının bir göstergesidir. Görünen o ki siyasi irade dilediği hareketi yargı eliyle yıkma peşinde. Bunlar diktatörlük, tek adamlık ve tek parti dönemlerine has uygulamalar." dedi.
BBP Genel Başkanı Yardımcısı Remzi Çayır yaptığı açıklamada, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu gazetecileri kapsayan gözaltı kararını demokrasiye, hukuka yapılmış bir darbe olarak nitelendirdi.
İntikam duygusuyla hareket eden iktidarın tek parti dönemindeki hukuksuz uygulamaları akıllara getirdiğini kaydeden Çayır, "Yapılan operasyonla hükümetin sınır tanımadığını, öfke ve kindarlığının bir göstergesidir. Yapılanlar insan hakları ve demokrasinin geriletilmesi. Türkiye’nin hukuk noktasında elde ettiği kazanımlardan bir geriye dönüş söz konusu. Görünen o ki, hükümet ve siyasi irade, dilediği hareketi yargı eliyle yıkma peşinde. Herkesi; ‘ya bendensin, ya düşmansın’ noktasına getirmek ve bundan siyasi hasılalar devşirmek peşinde. Bunlar diktatörlük ve tek adamlık, tek parti dönemlerine has uygulamalar. Yapılanları insanlık ve insaf dışı olarak nitelendiriyorum. Türkiye bunları hak etmiyor. Türk demokrasisi ve insan hakları ileri gitmesi gerekirken, Türkiye gerilemeye devam ediyor. Bunu yaparken ne yazık ki hukuki gerekçelerden ziyade, siyasi gerekçeler öne sürülüyor. Başbakan, ‘bize yapılanları unutmadık, bunların bir karşılığı var’ dedi. Kardeşim karşılığını siyasi irade vermez ki. mahkeme sürecinde savcı ve hakimler adil bir şekilde yargılarlar. İnsanlar önce suçlu ilan ediliyor ardından derdest ediliyor. Sonrada kamu oyunda yargılamadan insanlar mahkum ediliyor. İntikam alınıyor." diye konuştu.
"BUGÜN DE HİZMET HAREKETİ BU BEDELİ ÖDÜYOR"
Geçmişte, demokrasi kazanımları adına bir takım çevrelerin bedel ödediğini hatırlatan Çayır, bu günde bu bedeli Hizmet Hareketi'nin ödediğini ifade etti. ‘Keyfi idare artık son bulsun’ diyen Çayır, şöyle konuştu: "Zulmün her türlüsüne karşıyız. Ülkenin daha ileriye gitmesi, hak ve hukukun gözetildiği bir ülke olması için, demokrasinin ileriye gitmesi için topyekun zulme karşı durmak, yanlışa dur demek zorundayız. Seni beni yok. Keyfi idare artık son bulsun. Görünen o ki; kindarlıkları devam edecek. Kendi dünyalarında suçladıkları ve suçlu gördüklerine kulp takmaya ön yargıya mahkum etmeye çalışacaklar. Güzel şeylere ulaşmak için bedel ödeniyor, çeşitli zamanlarda herkes bu bedeli ödedi, bugünde Hizmet Hareketi bu bedeli ödüyor."