BDP'lilerin de bulunduğu bir grup, PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarının durdurulması için Irak sınırına hareket etti. Şırnak'ta aralarında BDP'lilerin de bulunduğu bir grup, güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yönelik düzenlediği hava operasyonlarının durdurulması için Irak sınırına hareket etti. 


 

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin Şırnak, Hakkari, Van ile bazı ilçelerden gelen ve aralarında BDP'lilerin de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup Şırnak'ın Balveren beldesinde bir araya geldi.

  

Burada basın açıklaması yapan grup üyeleri Kuzey Irak'a yapılan askeri operasyonları protesto ettiklerini ve bu amaçla Irak sınırına gideceklerini, sınırı geçip Haftanin ve Zap kamplarına gitmeyi planladıklarını söylediler.

 

Uludere ilçesinin Ortasu köyünden konvoy halinde dağ yoluna giren grup, Irak sınırına birkaç kilometre kala havanın kararması nedeniyle konakladı.

 

Aralarında bazı belediye başkanları ile BDP'li yöneticilerinin de bulunduğu grup üyeleri Irak sınırına gitmek için hareket edecek.

 


Erdoğan BDP'yi defterden sildi!Başbakan Erdoğan'ın, "terör örgütüyle arasına mesafe koyamayanlar suça iştirak ediyor" sözleriyle eleştirdiği BDP bayramlaşma programına alınmayacak. Sadece bayramda değil, yeni anayasa çalışmaları için yapılacak görüşmelerde de, BDP'den randevu istenmeyecek. Parti kurmaylarına göre, BDP'nin Meclis'te yemin etmek ve terörle arasında mesafe koymak için adım atması beklenecek.
Başbakan Erdoğan'ın BDP'ye yönelik sert tepkisinin ardından, AK Parti BDP ile bayramlaşmama kararı da aldı. Gerekçe, BDP'nin terörle arasına mesafe koymaması. Geçen yıl AK Parti ile BDP arasında yaşanan bayramlaşma görüntüleri bu kez olmayacak.


AK Parti, BDP'ye dönük tepkisini sadece bayramlaşmayarak göstermeyecek. Bundan sonra randevu istenmesi veya verilmesi de düşünülmüyor. Yeni anaya için liderlere mektup yazmaya hazırlanan başbakan Erdoğan'ın, "terörle arasına mesafe koymadığı ve Meclis'te yemin etmediği" gerekçesiyle BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş'a mektup göndermeyecek.



Siyasi kulislere göre, aynı tepkiyi Meclis Başkanı Cemil Çiçek'te gösterecek. BDP yemin etmezse Meclis Başkanı Çiçek, Demirtaş'ı ziyaret etmeyecek ve yeni anayasa çalışmaları için oluşturulacak olan uzlaşma komisyonu için çağrı yapmayacak.
AK Parti kulislerine göre, BDP ile kurulacak temas onların adım atmasına göre şekillenecek. Parti kurmayları arasında "BDP kendisinden beklenen ağırlığı ortaya koyamadı. Süreç içinde aktif rol oynayamadı. Meclis'e gelmeseler de olur" görüşünü dile getirenler de var.