29 bağımsız milletvekili Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçti.

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu'ndan bağımsız milletvekili seçilenler Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi'nde biraraya geldi.

BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığında toplanan milletvekilleri adına toplantı çıkışında Selahattin Demirtaş açıklamalarda bulundu.

Demirtaş bloktan seçilen bağımsız milletvekilleri olarak bir partileşme çalışması içerisinde olduklarını ve yapılan toplantıda bunun kararını aldıklarını söyledi.

Demirtaş partileşme çalışmalarının yarından itibaren başlayacağını ve en kısa sürede de sonuçlandırılacağını ifade etti.

Seçilen milletvekillerinden 29'unun geçiş döneminde BDP'ye yeniden üye olduğunu belirten Demirtaş, Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Şerafettin Elçi ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Levent Tüzel'in bu süreçte bağımsız kalacağını, parti kuruluş çalışmalarında aktif görev alacağını söyledi.

Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Leyla Zana ve Kemal Aktaş, DTP kapatıldıktantan sonra oluşan siyasi yasakları nedeniyle BDP'ye üye olamadıklarını onların da Elçi ve Tüzel gibi blok partisinin kuruluş aşamasında aktif görev alacaklarını dile getirdi. (CNN Türk)