Belediyespor üzerinden haksız kazanç elde etmek ve örgüt kurmak suçlamasıyla gözaltına alınan, aralarında Belediye Başkanı'nın da bulunduğu 10 kişiden 5’i tutuklandı.


Espiye Belediyespor üzerinden haksız kazanç elde etmek ve örgüt kurmak suçlamasıyla gözaltına alınan, aralarında Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ’nin de bulunduğu 10 kişiden 5’i tutuklandı.

Giresun Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri önceki gün akşam saatlerinde, Espiye Belediyespor üzerinden haksız kazanç elde edilmesi ve irtikâp için örgüt kurma suçlamasıyla Espiye'nin Ak Partili Belediye Başkanı Erol Karadere ile yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşleri Müdürü Dursun Ali Gürsoy, belediye meclis üyeleri Orhan Perçin, Nazım Önal ve Ersin Bahadır, Espiye Belediyespor eski yöneticileri Yusuf Veziroğlu ve Murat Altıntaş ile belediye çalışanı Mustafa Bodur ve Mehmet Kılıç'ı gözaltına aldı.

Gece boyunca Giresun Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan 10 kişi, dün sabah savcılığa sevk edildi. Yusuf Veziroğlu ve Murat Altıntaş savcılıkça serbest bırakıldı. Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişiden Orhan Perçin, Nazım Önal ve Ersin Bahadır da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Belediye Başkanı Erol Karadere, yardımcısı İbrahim Yanık, Fen İşler Müdürü Dursun Ali Gürsoy, belediye çalışanı Mustafa Bodur ile Mehmet Kılıç ise tutuklandı.DHA


Samanyoluhaber