Meclis Üyesi Belediye Başkanı’na bir takım iddialarda bulundu.

“Başkan’ın 2 milyar dolarlık serveti vardır”

“Senin yaptığın vergi kaçakçılığıdır, yalan beyandır ve kul hakkına tecavüzdür”

“Özel okula 30 liraya sattığı arsanın tapudaki değerini niye 18 lira gösterdin”

“Hapse Başkan’la birlikte gireceğiz” diyen Tuncel bakın bu iddialarını hangi temellere dayandırdı.


Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hafta başından bu yana devam eden rüşvet, şaibe ve yolsuzluk merkezli iddiaları cafesiyaset Türkiye'nin gündemine getirmeye devam ediyor.

MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın, bir petrol istasyonuna ruhsat verilmesiyle ilgili olarak bir kısım meclis üyelerinin rüşvet pazarlığı yaptığına delil olarak ses kaydı dinletmesi üzerine başlayan tartışmalar bugünde devam etti.

Başkan Durak’ın 1984 yılından bu yana en yakın çalışma arkadaşlarından olan ve bu dönemde de MHP’den Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi seçilen Mustafa Tuncel, yaşanan rüşvet talebi ve şaibe iddialarına kendi adının da bizzat Aytaç Durak tarafından bulaştırılmaya çalışıldığı gerekçesiyle dün başladığı açıklamalarına bugün de devam etti.

MHP’li Meclis Üyesi Mustafa Tuncel’in yaklaşık bir saat 10 dakika süren ve söylediklerini ispatlayacağına ilişkin olarak zaman zaman küfürlü sözler de kullandığı konuşmasının dikkat çeken bölümleri şöyle;




HER OTURUMDA DURAK’LA İLGİLİ BİLDİKLERİMİ AÇIKLAYACAĞIM

“Ben dün yaşananların ardından tanıdığım kadarıyla Sayın Aytaç Durak’ın buraya gelemeyeceğini, ortalıkta görünemeyeceğini düşünmüştüm.

Ancak görünen o ki başkan meclis koltuğunu da bırakamayacak bundan sonra. Her oturumda gelecek. Bende her oturumda bugüne kadar bildiğim gördüğüm her şeyi anlatacağım. Adana’yı, Adana’da yaşayan insanları aydınlatmak için.

Ben yıllardır Aytaç beyle birlikteydim.

Başkan dün elinizde ne varsa buraya getirin dedi. Karşısında da kimse çıkıp bir şey söyleyemedi. Yahu arkadaşlar tüm meclis üyelerimiz de vardı. Her şeyi yiğitçe evrakınızı toplayın gelin dedi. Benim aleyhimde ne biliyorsanız çıkın söyleyin dedi. Şimdi söylüyorum işte.

“ÖZEL OKULA 30 LİRAYA SATTIĞI ARSANIN DEĞERİNİ TAPUDA 18 LİRA OLARAK GÖSTERMİŞ”

Sayın başkan siz malum özel okula sattığınız arsayı kaça sattınız gerçekte dedim? 30 liradan dedi bana. Demedi mi arkadaşlar. Peki, tapuda resmi evrak üzerinde ne kadar görünüyor o arsanın bedeli bilen var mı? Ben söyleyeyim 18 lira. Peki, bu ne anlama gelir onu biliyormusunuz? Vergi kaçakçılığı. Yalan beyan. Kul hakkına da girer.”

“DURAK’IN 2 MİLYAR DOLAR SERVETİ VAR”

MHP’li Mustafa Tuncel konuşmasında bir ara, yanında getirdiği bir poşet toprağı kürsüye getirerek Durak’ın servetinin miktarı hakkında ilginç bilgiler verdi. Tuncel, “Başkanın 2 milyar dolarlık serveti vardır. Atalarımız demiş ya hani çok laf yalansız, çok para haramsız olmaz diye. O hesap.”

DURAK ÖZEL OKUL YERİ İÇİN SATTIĞI KENDİ ARSASININ İMARINI ‘VALİLİK TALEBİ’ DİYE MECLİSE GETİRMİŞ

MHP’li Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Tuncel’in bahsettiği özel bir okul inşası için yapılan arsa satışı konusu bir gün önceki meclis toplantısında da gündeme gelmişti. Tuncel’in açıklamalarına göre, söz konusu arsanın satışından hemen sonraki imar düzenlemesi konusu MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından ‘Valiliğin talebi’ şeklinde meclis üyelerine aktarılmış ve arsanın imar düzenlemesinin yapılması o şekilde sağlanmıştı.

“DURAK’LA BİRLİKTE HAPİS YATACAĞIZ”

Mustafa Tuncel, MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın bu güne kadar yaptığı usulsüz işlerin altında zaman zaman kendi imzasının da bulunduğunu belirterek, “Belki Süleyman Demirel Bulvarı üzerindeki yeşil alanın hanımınızın üzerine arsa olarak geçirilmesiyle ilgili olarak açılan davada ben de mahkûm olacağım. Ama merak etmeyin sizi de yanımda götüreceğim. Hâkime de rica edeceğim bizi aynı hücreye koysunlar diye” şeklinde konuştu.

ÖZEL HAYATINA GİRİNCE DURAK’DAN ‘SENİ TOKATLARLAR’ UYARISI

Tuncel yaklaşık bir saat süren konuşmasında zaman zaman Aytaç Durak’ın çok yakından bildiğini söylediği özel hayatına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Mustafa Tuncel’in bu sözleri üzerine sinirlenen Başkan Durak, “Burada olmayan insanları itham etme. Yarın biraderler gelir seni burada tokatlarsa mani olamam. Konuştukların aile mahremiyetine giriyor” dedi. Tuncel, Aytaç Durak’ın bu uyarısı üzerine, Beni tokatlayacak adam henüz anasından doğmadı. Ama ancak arkamdan pusu kurdurabilirsin. Beni arkadan vurdurabilirsin. Bu konuda da sabıkan var. Onu da biliyorum ama şimdi açıklamayacağım” dedi.

Cafesiyaset özel