AKP Genel Merkezi, günler süren titiz bir incelemenin ardından, Kahramanmaraş il başkanlığı için aday olan 3 isimden birisinde karar kıldı. Sezal ile Kaynak başta olmak üzere gelenekçi kanada daha yakın olduğu öne sürülen ancak kendisi bu iddiayı kesinlikle kabul etmeyen Atıf Şirikçi, AKP Kahramanmaraş il Başkanlığına atandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kahramanmaraş il başkanı olarak görev yaparken istifa ederek milletvekili aday adayı olan Avukat Veysi Kaynak’ın yerine vekalet etmekte olan Atıf Şirikçi’nin (40) il başkanı olarak atamasının yapıldığı bildirdi. Çiçeği burnunda il başkanı Atıf Şirikçi; “Yerel basındaki bazı haber ve yorumlarda benim, birilerinin adamı olduğum şeklinde imalarda bulunuluyor. Ancak şunu önemle belirtmek isterim ki; ben birilerinin değil, herkesin adamıyım ve görevim de Kahramanmaraş için çalışmaktır” diye konuştu.

AKP Kahramanmaraş Teşkilatı Bilgi İşlem Servisi’nin [email protected] adresi ile basın-yayın kuruluşlarına geçilen e-mailde aynen şöyle denildi: “Kahramanmaraş İl Başkanı Av.Veysi KAYNAK’ın 23.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri aday adaylığı için 08/05/2007 tarihli görevden ayrılma dilekçesi ile boşalan İl Başkanlığına Atıf ŞİRİKÇİ’nin atanması AK Parti Genel Merkezimizce uygun görülmüştür.Atama kararı ekte sunulmuştur.” Yazının altında ise; “Atıf ŞİRİKÇİ AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı” imzasının yer aldığı görüldü.

Bilindiği gibi; il başkanlığı için Şirikçi’nin yanı sıra; Muzaffer Çaylı ile Mustafa Buluntu aday olmuş, daha sonradan ise genç işadamı İsmail Bildirici’nin de adı gündeme gelmişti. Gerek duayen milletvekili Ali Sezal gerekse de aday adayı Veysi Kaynak ile gelenekçi kanattaki isimlere yakınlığı olduğu öne sürülen fakat kendisi bunu kesinlikle kabul etmeyen Atıf Şirikçi’nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun kararı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı’nın imzası ile atanma kararının parti camiasında ve kamuoyunda nasıl karşılanacağı ise büyük bir merakla bekleniyor.

“İNŞALLAH HAYIRLI HİZMETLERDE BULUNURUZ”

Kahramanmaraş il başkanlığı görevine atandığı 30 Mayıs’ta açıklanan çiçeği burnunda il başkanı Atıf Şirikçi; kendisini arayarak, ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileten ve ilk görüşlerini soran Gazeteci Mustafa Şirin’e yaptığı açıklamada; şunları kaydetti: “Güzel dilekleriniz için öncelikle teşekkür ediyorum. İnşallah Kahramanmaraş için hayırlı olur ve güzel hizmetler getirilmesi yönünde üzerimize düşen görevi fazlası ile yerine getiririz. Sağolsun bütün arkadaşlar şahsıma yakın ilgi ve alaka göstererek destek verdiler. Ben de buna layık olabilmek için gayret ortaya koyacağım. İş dünyasının içerisinde bulunan birisi olarak bu kesimlerin de sesinin iyi bir şekilde duyurulması için çalışacağım. Ben belli bir iş sahibi olan birisiyim. Ancak; yerel basındaki bazı haber ve yorumlarda benim birilerinin adamı olduğum şeklinde ifadeler kullanılıyor. Şunu önemle belirtmek isterim ki; ben birilerinin değil tüm herkesin ve Kahramanmaraş’ın adamıyım. Kaldı ki; AK Parti Kahramanmaraş Teşkilatı olarak erken genel seçime birlik ve beraberlik içerisinde gidiyoruz. Partimiz içerisinde Allah’a şükür hiçbir ayrı-gayrı yoktur. İl ve merkez ilçe başkanlığı, belediye yani tüm kesimler dayanışma ve birlik içerisinde seçim çalışmalarını sürdürmektedir. Bizim hizmet anlaşıyımızda ‘ben’ değil, ‘biz’ felsefesi vardır. Ekip çalışması ile başarıyı yakalayabileceğimize olan inancımız tamdır. Bu arada; önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yaparak kamuoyuna açıklamalarda bulunacağız.”

ADAY ADAYLARINDA HEYECANLI BEKLEYİŞ

Öte yandan; diğer partilerde olduğu gibi AKP’de de milletvekilleri ile birlikte toplam 77 aday adayını liste heyecanı sardı. Kent merkezinde yapılan ve mevcut milletvekillerinin muaf tutuldukları temayülün ardından geçen Cumartesi günü de başkente giderek genel merkezde tek tek mülakattan geçen AKP’li aday adayları ile ilgili olarak hazırlanan dosyaların dün itibarı ile Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki komisyona teslim edildiği öğrenildi. Kurmayları ile birlikte bu dosyaları titiz bir şekilde incelemesi beklenen Başbakan Erdoğan, aday adayları ile ilgili kamuoyu anketlerinden gelen sonuçları da dikkate alarak illerin milletvekili aday listelerini belirleyecek ve 4 bu listeler de 4 Haziran’da Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edilecek. Kimlerin bu listede yer alacağı ise aday adaylarının yanı sıra; kamuoyunda da büyük bir merakla bekleniyor. (www.kanal46.tv)