Galoşunu koruması giydirdi!....Manisa'da bir dizi açılışa katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın galoşunu koruması giydirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Demirci İlçesi'nde gerçekleştirdiği ziyaretin ardından geldiği Köprübaşı İlçesi´nde bir dizi açılışta bulundu. Bir anaokulun açılışı sonrası içeri girdiği sırada Bakan Arınç´a galoşunun koruması tarafından giydirmesi ise dikkat çekti.

Manisa'nın Demirci İlçesi'nde gerçekleştirdiği ziyaretin geldiği Köprübaşı İlçesi´nde ki programa, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AKP Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi ve İsmail Bilen, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, AKP İl Başkanı Abdurrahim Arslan, daire müdürleri ve AKP teşkilatları katıldı.

Devlet Bakanı Arınç ilk olarak Köprübaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ve lojmanının açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir yaptığı konuşmada, Köprübaşı İlçe Emniyet Amirliği'nin 2004 yılında genel bütçeden sağlanan ödenekle, yaklaşık 1 milyon 60 bin TL harcanarak yaptırıldığını açıkladı. Devlet Bakanı Arınç´ta açılışın ardından bir konuşma yaptı. Kendisine gösterilen büyük ilgi için teşekkür eden Devlet Bakan Arınç, ``Köprübaşına yapılacak bütün hizmetlerde biz destek olacağız, yeter ki Belediye Başkanı Zafer Mergen çalışsın, sizler de destek olun. Şimdi İlçe Emniyet Amirliğimizin açılışında beraberiz. Polisimizi güçlendirmemiz gerekir. Hepimizin göz bebeği olan bir kuruluş. Pırıl pırıl polis memurlarımız var onların sayesinde biz de huzur içinde yaşıyoruz. Böyle güzel bir binaya kavuştuğu için mutluyuz, hayırlı olsun'' dedi. Konuşmaların ardından Arınç İlçe Emniyet Amirliği'nin açılışını da gerçekleştirdi. Arınç daha sonra da Köprübaşı Merkez Anaokulu'nun açılış törenine katıldı.

ARINÇ'IN AYAĞINA GALOŞUNU KORUMASI GİYDİRDİ

Anaokulu minikleri tarafından çiçeklerle karşılanan Devlet Bakanı Arınç, onları severek tek tek hepsiyle tokalaştı. İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, okul öncesi eğitimle ilgili bilgiler verdi. Vali Celalettin Güvenç de Manisa'nın yüzde 44 ile okul öncesi eğitimde yüzde 30'lar seviyesinde olan ülke ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Köprübaşı ilçesinin eğitim yönünden bir eksiğinin olmadığını belirtti. Daha sonra da anaokulunun açılışını gerçekleştirdi. Dersliğe giren Arınç'ın ayağına galoşu korumasının giydirmesi dikkat çekti. Galoşun koruması tarafından giydirildiğini görüntüleyen gazeteleri farkeden Devlet Bakanı Arınç, ``Bakalım altına ne yazacaklar'' dedi.

Bakan Arınç ve beraberindekiler açılışların ardından ilçeye 10 kilometre mesafede bulunan Kıranşeyh Köyü´nde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hayvancılık İşletmesi'nin açılış törenine katıldı. Köprübaşı Kaymakam Vekili Mesut Yıldırım burada yürütülen projeyle ilgili bilgiler verdi. 51 aileye 2'şer gebe düve olmak üzere 102 düve dağıtıldığını ve projenin toplam maliyetinin 664 bin TL olduğunu kaydeden Yıldırım, buradan günlük 3 ton süt elde edilmesinin planladığını söyledi. Ayrıca, projenin, köylüleri kalkındıracak, refahını arttıracak önemli bir çalışma olduğunu vurguladı. Tarım İl Müdürü Ömer Çelik de, kooperatifçilikte 2009 yılında bir rekor kırıldığını, 14 kooperatife toplam 11 milyon TL kredi verildiğini, 2 binin üzerinde düve dağıtıldığını açıkladı. 2010 yılında da hedefin en az 10 milyon TL'nin üzerinde yatırımın planlandığını bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı konuşmada, ``Barajlar, göletler, yollar yapılıyor. Yeni hastaneler açılıyor. Bu hizmetlerin hepsi halkımız içindir. Devlet kurumları halkına hükmetmek için değil hizmet için vardır. Biz de bu hizmeti yapmaya gayret ediyoruz. Burada faaliyete geçen işletmenin de köyümüze hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu. Konuşmaların ardından kurdeleyi kesen Arınç, işletmenin açılışını gerçekleştirdi. Törende Arınç ve diğer konuklara gözleme, süt ve ayran ikramı yapıldı. Arınç buradan ayrıldıktan sonra Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen'i makamında ziyaret etti. (DHA)