MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "İdam sehpaları, kefenler çağrıştırılıyor, beyaz çarşafla yola çıkma sözleri sarfediliyor. Bu kutuplaşmaların yolunu açıyor" diyerek, AKP ve CHP'yi gerilimin tarafı olmakla suçladı.

Bahçeli, iktidar partisi ile ana muhalefet arasında ibret verici bir biçimde cereyan eden siyasal çekişmeler, hem toplumsal müsamahayı aşındırıp hoşgörüyü ortadan kaldırmakta, hem de toplumun demokrasiye olan inancını ve güvenini derinden sarsmaktadır'' dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, son zamanlarda toplumsal kutuplaşmanın ve ayrıştırma senaryolarının sahnelenmeye çalışıldığı tehlikeli bir gerilim sürecine girilmeye başlandığını ifade ederek, ''Millet olarak müşterek değerlerimizin etrafında birlik olmamız gereken kritik bir zamanda, AKP ve CHP'nin sahneledikleri cepheleştirici siyaset taktikleri, zaten hassas bir dengede duran huzur ve güven ortamını yeni bir sıkıntılı istikamete yönlendirmiştir'' diye konuştu.

Geçmişte siyaset kurumunun başını çektiği kutuplaşmaların, Türkiye'yi nasıl bir darboğaza sürüklediğinin hazin örneklerle dolu olduğunu dile getiren Bahçeli, ''Değerlendirme yanlışı yaparak milletin kendisine verdiği iktidar gücünü müebbet bir kudret sananların, demokrasi dışı müdahalelere nasıl çanak tuttuğu da yakın tarihimizden iyi bilinmektedir'' dedi.

''MHP olarak aziz milletimize artan gerilimler karşısında itidal tavsiye ediyor, tahriklere ve tuzaklara karşı çok dikkatli olmalarını öneriyoruz'' diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

''MHP'nin Mecliste yer almadığı geçmiş dönemdeki alışkanlıklarını sürdürmek isteyenlerin, partimizi devre dışı bırakma veya kendilerine benzeştirme çabaları sonuç vermeyecek nafile bir girişimdir. Her fırsatta MHP'nin varlığını ve toplum nazarında kabul görmesini bir türlü sindiremeyen sözde entelektüel mihrakların, hangi odaklarının taşeronluğunu yaptıkları bizce çok iyi bilinmektedir. Unutulmamalıdır ki MHP'nin hiçbir şerefli mensubunun demokrasi bezirganlarından, özgürlük tüccarlarından, inanç pazarlamacılarından alacağı ve öğreneceği hiç bir şey yoktur ve asla da olmayacaktır.''

Bahçeli, siyaset anlayışlarında; tıkanan meselelerde somut çözüm yolları göstermek, yaklaşan tüm tehlikelere karşı uyarmak ve uyandırmak ve sorunlar üzerine Meclisin ve toplumun dikkatini çekmek gibi konuların bulunduğunu vurguladı. Bahçeli, şöyle devam etti:

''AKP iktidarı tarafından ısrarla görmezden gelinmeye çalışılsa da ekonomide üstü örtülmeye çalışılan kronik sorunlar; yaşanan dalgalanmanın sonucunda gün ışığına çıkmıştır. Ne yazık ki bugün ülkemizin en büyük talihsizliği, karşımızdaki ekonomik sorunların hangi olumsuzlukları doğurabileceğinin farkında ve bilincinde olmayan basiretsiz bir siyasal iktidarın yönetimde bulunmasıdır.''

Bahçeli, kısa ve orta vadede, AKP Hükümetinin dilinden düşürmediği ekonomik büyümenin gerçekleştirebilmesi için döviz açığına adeta mecbur olunacağını öne sürerek, işsizlik sorununun da kaygı verici durumda olduğunu kaydetti.