AKP, Şaban Dişli iddialarına yanıt vermek yerine CHP’lilere karşı yolsuzluk atağına geçti:
Hedefteki isim Durdu Özbolat...

AKP, CHP’nin AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’yi İstanbul’daki bir arazinin imar değişikliği için 1 milyon dolar rüşvet almakla suçlamasına yanıt vermek yerine, CHP’yi suçlamayı sürdürüyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış’ın “Önce peygamberimize hakaret eden CHP Genel Sekreteri özür dilesin” açıklamasından sonra, AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel’de CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat’ın okuluna arsa tahsis etmesini gündeme getirdi. Haluk Özdalga, “Çankaya Belediyesi’nin uygulaması gösteriyor ki nerede bir CHP’li belediye yönetimi varsa orada yolsuzluk ve kötü hizmet beklenmelidir” dedi.

‘38 dönüm araziyi telle çevirdi’

AKP’liler, partililerine yönelik yolsuzluk iddialarına karşı atakta. Özdalga, AKP Çankaya İlçe Başkanlığı’nda, AKP Ankara Milletvekili Zeynep Dağı ve Ahlatlıbel Mahallesi Muhtarı Nizam Yılmaz’ın da katılımıyla dün basın toplantısı düzenledi.

AKP’nin, Çankaya’da yeşil alanların özel kurumlara, ‘peşkeş’ çekilmesine izin vermeyeceğini iddia eden Özdalga, “Bu tahsis sayesinde, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, kamuya ait ve halka açık olması gereken 38 dönüm araziyi tel örgüyle çevirmiş ve fiilen sadece kendi özel okulu tarafından kullanılabilir duruma getirmiştir. Ayrıca, planda açıkça görülen imar yolunu kapatmış ve gasp etmiştir” diye konuştu.

Özbolat’ın, kamuya ait araziye bedelsiz el koyma çabası içerisinde olduğunu ileri süren Özdalga, şöyle devam etti:

“Durdu Özbolat, halka ait yeşil alanı, sudan bahanelerle halka kapatmaya çalışmaktadır. Belediyenin imar yolunu inanılmaz bir cüretkârlık içinde işgal etmiştir. Ayrıca, inşa ettiği tel örgüler ve beton direklerle çevreyi kirletmektedir. Bütün bu yolsuzluklar, Çankaya Belediyesi’nin desteği ve müsamahası ile mümkün olmaktadır. Çankaya Belediyesi’nin uygulaması gösteriyor ki nerede bir CHP’li belediye yönetimi varsa orada yolsuzluk ve kötü kamu hizmeti beklenmelidir. Bu alanların etrafındaki tel örgüler derhal yıkılmalıdır. Yeşil alanların bakımı ve korunması komşu özel kuruluşlar tarafından yapılacaksa, bu konuda öncelikle özel ve açık kurallar belirlenmeli, bu alanlar hiçbir şekilde kapatılmamalı ve halkın erişimine tamamen açık olmalıdır.”

Haber: RADİKAL gazetesi