Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, 13 yıldır Üniversite Öğrencilerinin Pazarcık’ı görmeden mezun olduğunu belirterek; “4 Yıllık Fakülte bizim en doğal hakkımızdır” dedi.


İlçeye yapılacak olan 4 yıllık Fakültenin önemine değinen Bozdağ; “Meslek Yüksekokulu ilçemize yeterli gelmiyor. Yüksekokulun yeni binası yakın bir zaman içerisinde açılıyor. Bu binamız açıldığı zaman okulumuz 3 bin öğrenci kapasitesine ulaşmış olacak. Biz bu 2 yıllık Yüksekokulu 4 yıla çıkartma gayreti içerisindeyiz. Turizm bölümü ilçemize çok uygun. Yüksekokul ilçemize çok geç geldi. Burada bizim çektiğimiz sıkıntılar oldu. Okulun adı vardı ama 13 yıldır Karacasu Kampüsü’ndeydi. Okulun tabelası burada eğitim öğretimi Karacasu’daydı. İlçemiz 4 yıllık bir fakülteyi kaldırır. Biz sadece Üniversitenin ilçemize geç gelmesinden dolayı sorunlar yaşıyoruz. Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarında herhangi bir sorun yok. 4 yıllık bir üniversiteyi ilçemizle buluşturduğumuz zaman ilçemizin çehresinin değişeceğine inanıyoruz” dedi.


Pazarcığın hoşgörülü bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Bozdağ; “Pazarcık Meslek Yüksekokulundan o kadar insan mezun verilmiş ki insanlar ilçemizi bile görmemişler. İlçemize Teknik Üniversite ve ya da Tıp Fakültesi hayal olur. Ama Ziraat fakültesini de kaldırır, Veterinerlik bölümünü de kaldırır. Burada bu bölümlerin bir alt yapısı var. Biz buraya gelen öğrencileri kardeşimiz gibi gördük ve herhangi bir olay olmadı. Biz yapılacak 4 yıllı bir Fakülte için yer tahsisi konusunda elimizden geleni yaparız. 4 yıllık bir Fakülte açıldığında pansiyonu biz bile yapabiliriz. İlçemizde fikir ve düşünceleri dışlayan bir düşünce yok. Artık entelektüel bir Pazarcık var” ifadelerini kullandı.