Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun hediye vermesinin alaturka bir davranış olduğunu belirterek, "O atmosferde gereksiz bir hareket oldu" dedi.


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, Afyon'daki cephanelik patlamasına ilişkin, olayın sorumlusu veya sorumluları varsa soruşturma sonucunda ortaya çıkacağını belirterek, "Toplantımızın içeriği dış ilişkiler ve iç ilişkiler. Tabiki geçen gün başımıza gelen Afyonkarahisar'daki acı olay. 25 şehidimizden şu ana kadar 20'ye yakın şehidimizin kimlik tespit çalışmaları bitmiş durumda. Diğerleri de birkaç gün içerisinde bitecek ve defin işlemleri gerçekleşecektir" diye konuştu.


Bir gazetecinin "Afyon'da Vali'nin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e hediye vermesi doğru muydu?" şeklindeki sorusu üzerinde ise Arınç, "Sayın Vali özensiz davranmıştır. Özel'e hediye vermesi alaturka bir davranıştır. O atmosferde gereksiz bir hareket oldu. Genelkurmay Başkanı'nın hiçbir suçu yoktur" cevabını verdi. ANKARA (İHA)