Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kahramanmaraş Milletvekili Av. Veysi Kaynak, geçen günlerde gündeme gelen ve AKP milletvekili Fatih Arıkan ile CHP’li Durdu Özbolat’ın destek verdiği ‘Büyükşehir’ konusuna açıklık getirdi.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu’nun kendileri ile görüştüğünü ve mevcut Büyükşehirler arasında en düşük nüfusa sahip il’i nüfus olarak geçen ve aralarında Kahramanmaraş’ın da bulunduğu 8 il’in gelirlerinin artırılabilmesi amacı ile Büyükşehir statüsüne kavuşturulması yönünde teklif hazırladığını belirten Kaynak, şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş’ın da aralarında yer aldığı Malatya, Trabzon, Denizli, Manisa, Balıkesir, Şanlıurfa ve Van olmak üzere 8 İl’in Büyükşehir statüsüne kavuşması ile il özel idaresi ve belediye gelirleri artacaktır. Bu konuda çalışma yapan vekil arkadaşımız bizimle de görüştü. Ancak; yerel seçimlere 1 yıldan az bir zaman kaldığı için böyle bir yasanın çıkması halinde Anayasa Mahkemesi’nden veya Danıştay’dan dönmesi kuvvetle muhtemeldir. Bu nedenle böyle bir çaba sonuçsuz kalabilirdi. Şunu da önemle belirtmek isterim ki; yerel seçimlerin yapılmasının ardından Kahramanmaraş inşallah Büyükşehir statüsüne kavuşacaktır. Bu yönde gayret göstereceğiz.” (www.kanal46.com)