CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşafı ne gayrimeşrulaştırmaya ne meşrulaştırmaya gücünün yeteceğini ifade ederek, ''Yasak olan, yanlış olan bu kılık kıyafeti devlete giydirmek. Kamusal alana bunu taşımak. normal bir vatandaş özel yaşamda istediği gibi giyinebilir. Biraz sevecen olalım, biraz saygı gösterelim. Bundan korkmaya gerek yok'' dedi.

Baykal, memleketi Antalya'da geçirdiği Kurban Bayramı tatilinin ardından kara yoluyla Ankara'ya döndü. Baykal, evinden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerle kısa süren sohbetin ardından bazı kadınlar Baykal'a ''Hoş geldiniz'' dediler. Emekli öğretmen olduğunu söyleyen ve kimliğini açıklamayan bir kadın Baykal'a, ''Ne türban ne de çarşaf diyorum. Atatürk devrimini uygulayalım'' dedi. Baykal, bunun üzerine şunları söyledi:

''Bunu tenkit edeceksiniz. Bunu hep birlikte anlatacağız, ama yöresel şartları içerisinde, birbirimize düşmanlık duymadan, bölgesel adet diye Anadolu'nun Erzurum'unda, Horasan'ında bunu kullanan insanı da kınamayacağız. Herkes uygun gördüğü şekilde çıksın. Tabii ki hepimiz en çağdaş kıyafetlerle çıkılmasını tercih ederiz. Bunlar gereksiz tartışmalar.''

Baykal'ın sözleri üzerine başka bir kadın da ''Yanlış yaptınız. Bu çarşaflıları niye aldınız partiye? AKP'nin oyununa geldik. Oylar bölündü haberin olsun. Kaç tane CHP'li tanıyorum, oy vermeyecek sana. Yapma paşam, ne olur etme. Atam'ın partisi bu. Bu oyunu anla. AKP, CHP'nin oyları bölünsün diye böyle bir tuzak hazırladı. Biz de buna düştük. CHP'nin oyları bölünecek. Çok üzülüyorum'' diye konuştu. Baykal, bu sözlere, ''İnsanları dışlamayalım. Biz düşmeyiz'' karşılığını verdi.

Başka bir kadın da Baykal'a, ''Türbana karşı çıkarken, Anayasa Mahkemesi'nin kararları varken...'' diye seslendi. Bunun üzerine Baykal, ''Özel yaşamda, sokakta, ailenin içerisinde kimin ne giyeceğine karışmak hiç birimizin hakkı değil'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'un çamur, çukur ve çöpten kendileri döneminde kurtarıldığına yönelik açıklamalarının sorulması üzerine de Baykal, gazetecilere gülerek, ''Eksik olmayın, ben size gerekli açıklamaları yaptım. Sizden bir ricam var. Beni hızla bir gözlük tamircisine götürebilir misiniz? Benim bir ihtiyacım var. En yakın gözlükçü nerede?'' diye sordu.

Bu sözlerinin ardından CHP Kepez İlçe Başkanı Alican Deveci'nin otomobiliyle Güllük Caddesi'ndeki Hakan Optik'e gelen Baykal, iş yeri sahibi Bülent Dönmez'den vidası çıkan gözlüğünün onarılmasını istedi.Tamir sırasında cadde esnafıyla sohbet eden Baykal, krizin esnafı da ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Esnafın ve gözlükçü Bülent Dönmez'in iki aydır bazen siftah yapamadıklarını söylemesi üzerine şaşıran Baykal gazetecilere, ''İşte haber bu. 'Deniz Baykal gözlükçüye gitti' haber değil. Haber Güllük esnafı siftah yapamıyor'' diye konuştu.