Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü kutlandı. Törene katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, "Buradan tüm dünyaya sesleniyorum. Bizim tarihimizde baskı yoktur, zulüm yoktur, işgal yoktur, soykırım yoktur, alçaklık hiç yoktur. Ama başka milletlerin tarihinde bunlardan çoktur" dedi.


Trabzon Bulvarı üzerinde bugün yapılan bayram töreni, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Sadık Yıldız ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.


Başkan Poyraz'ın Kahramanmaraş'a TBMM kararı ile 5 Nisan 1925'te verilen kırmızı şeritli İstiklal Madalyası'nı al bayrağa takması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törenlerde, Maraş milli mücadelesinde yaşanan ' Uzunoluk Sütçü İmam Olayı ' , ' Bayrak Olayı ' ve ' Abdal Halil Ağa Olayı ' sahnelendi.


ÇİÇEK: BAŞKALARININ ACILARINI UNUTMUYOR, KENDİ ACILARIMIZI İSE HATIRLAMIYORUZ..


Törende konuşan TBMM Başkanı Çiçek, bin yıl önce Anadolu'ya gelen Türk Milleti'nin bu coğrafyayı kolay bir şekilde vatan yapmadığını söyledi. Bu toprakların vatan olabilmesi için milyonlarca şehit verildiğini kaydeden Çiçek, ' Unutulmasın ki Haçlı Seferleri de Türklerin Anadolu'ya gelişiyle birlikte başladı. Bu seferlerin amacı Türkleri Anadolu'dan söküp atmaktı ama başaramadılar. İşte bu hain planı ilk önce sizler bozdunuz. Bin yıllık planın final sahnesinin çekilmesine izin vermediniz. Türk milletibüyük bir vecd ile ayağa kalktı, burada hayata tutundu. Yıllarca savaşmaktan yorgun düşen bu necip millet Kahramanmaraş'ta kazanılan zaferle iman tazeledi. Buradan bir kez daha 'ya istiklal ya ölüm' diye haykırdı ' diye konuştu


Türk Milleti'nin Anadolu'ya sahip olmak için gereken tüm bedelleri verdiğini anlatan Çiçek, ' İşte o yüzden Maraş kahraman oldu, o yüzden Antep gazi oldu, o yüzden Urfa şanlı oldu. Bunu da sırt sırta omuz omuza vererek başardık o nedenle kardeş olduk, arkadaş olduk. Şerefimizi namusumuzu ayaklar altına aldırmadık. İstiklalimizi kaybetmedik, istikbalimizi karartmadık. 'Al bayrağın dalgalandığı bir yer bizim yurdumuz değildir' diyerek, ne Fransız askerlerine ne Ermeni çetecilerine pabuç bırakmadık.'Bayrağın dalgalanmadığı yerde Cuma namazı kılınmaz diyerek' bağımsızlık ve hürriyetimize de sahip çıktık. Bu yüzden 92 yıl önce bugün Kahramanmaraş'ta kurtuluş mücadelesine katılmayan tek bir fert yoktur ' ifadelerini kullandı.


TÜRK TARİHİNDE KARA LEKE YOKTUR


Konuşmasında sözde Ermeni Soykırımı iddialarına da yer veren Çiçek, Türk tarihinde tek bir kara lekenin bulunmadığına dikkat çekti. Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı: ' Buradan tüm dünyaya sesleniyorum. Bizim tarihimizde baskı yoktur, zulüm yoktur, işgal yoktur, soykırım yoktur, alçaklık hiç yoktur. Ama başka milletlerin tarihinde bunlardan çoktur. Biz tarihimizle yüzleşecek bir milletiz, tarihimizde ayıbımız yok, sicilimiz tertemiz. Büyük bir tarihin büyük bir kültürün devamı olduğumuzun farkındayız. Tarihte büyük olmuş, önemli işler başarmış bir milletin evlatlarıyız. Birinci dünya savaşı yıllarında önemli acılar yaşanmıştır. Bu acıları bahane ederek son yıllardabize sözde ermeni soykırımı iddiaları getirilmektedir. Bu haince bir oyundur. Alçakça bir oyundur bu millet bu hain oyunlara gelmeyecek. Maksatları bizim halkımıza leke sürmektir. Bu günde parlamentolarında ve senatolarında tarihin hesabı görülmeye çalışılmaktadır. Bu üzücü ve hazindir. Milletlerin tarihi diplomatik hesaplara hele hele iç siyasi hesaplara kurban edilmemelidir. Geçmişin hesabını siyaset yoluyla görme anlayışı yanlıştır onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz geçmişimizi karartmayacağız. '


 Halk oyunları gösterileri, mehter konseri ve geçit töreniyle son bulan törende, milli mücadele dönemini anlatan olayların sahnelendiği esnada TBMM Başkanı Çiçek'in duygulandığı görüldü. Çiçek, tören sonrasında Vali Şükrü Kocatepe ile Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı makamlarında ziyaret etti.


VALİ KOCATEPE İLE BAŞKAN POYRAZ'I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ..


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, MİT yasasında yapılması düşünülen değişiklikle ilgili olarak, "Türkiye bir hukuk devletidir. Her türlü iş ve işlemler hukuk çerçevesinde değerlendirilir ve yerli yerine oturur" dedi.


Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerine katılan Çiçek, tören sonrasında Vali Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Çiçek'e Vali Kocatepe tarafından yöreye özgü bakır işlemeli tepsi hediye edildi.


Burada medya mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Çiçek, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin yönelttiği bir soru karşısında, "Başbakanlık açıklama yaptı. Tekrar geçmiş olsun diyorum. Sağlığının iyi olduğunu biliyorum. İnşallah bundan sonra daha da iyi olacak. Merak edilecek bir şey yok çok şükür" diye konuştu.


Çiçek, MİT yasasında yapılacak değişiklikle ilgili olarak ise konunun Salı günü Adalet Komisyonu'nda görüşüleceği cevabını verdi. Çiçek, "MİT yasası meclise geldi. Salı günü adalet komisyonunda görüşülecek. Bilmiyorum Salı günü olsun göreceğiz. Adalet komisyonunda görüşülecek. O konularda soğukkanlı davranmak ve sağlıklı değerlendirme yapmak gerekir. Türkiye bir hukuk devletidir, her türlü iş ve işlemler hukuk çerçevesinde değerlendirilir ve yerli yerine oturur. Olanı olduğundan çok fazla da mübalağa etmek doğru olmaz." şeklinde konuştu.


HERKES FİKRİNİ SÖYLER, ELEŞTİREBİLİR


Çiçek, yeni anayasa hakkında yöneltilen bir soruya ise bu konuyu gerektiği zaman konuştukları cevabını verdi. Çiçek, muhalefetin meclis idaresinde adaletsiz davrandığı iddiasıyla yaptıkları eleştirilere yönelik sorulan bir soruya ise, "Eleştirir, eleştiri haklarıdır. Kimse bir şey eleştiriyor diye kızmak yok, darılmak yok. Herkes fikrini söyler" yanıtını verdi.


Vali Şükrü Kocatepe'den Kahramanmaraş'a ilişkin bilgiler alan Çiçek daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı da makamında ziyaret etti. Çiçek'in Kahramanmaraş programına TBMM Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Dr. Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar ve Sıtkı Güvenç eşlik etti. TBMM Başkanı Çiçek, Mado evinde onuruna verilecek yemeğin ardından Ankara'ya dönecek.


FRANSA'NIN ALDIĞI KARARA BOLCA GÖNDERMELER YAPILDI


Bugün Trabzon Bulvarı Valilik Kavşağındaki bayram törenini TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri, Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da izledi. Bu arada Saadet Partisi'nin Kahramanmaraşlı Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ta bayram törenlerini izledi.


Bu arada geçen günlerde Fransa parlamentosundan geçen soykırımı inkar yasası nedeni ile kurtuluştan kesitlerin sunulduğu bölümlerde kenti işgal eden Fransızlar ile yerli işbirlikçileri Ermenilerin Müslüman Maraş halkına yaptıkları zulümleri anlatan bölümler daha ön plana çıkarılarak geniş şekilde işlendi. Geçen yıllarda ise Türkiye’nin AB üyeliği süreci nedeni ile bu bölümler fazla öne çıkarılmıyordu. (www.kanal46.com)