Ordu'da Nurettin İslam (80) Yüksek Seçim Kurulu'nun adaylık başvurusunu reddetmesi üzerine Atatürk Anıtı'nın önüne giderek elinde silahıyla eylem yaptı.

29 Mart seçimleri öncesinde Bağımsız Belediye Başkanlığı'na aday olan ve İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yaptıktan sonra adaylığı reddedilen Nurettin İslam, bu kez de Merkez Subaşı Mahallesi'nden muhtar adaylığını açıkladı. Fakat İlçe Seçim Kurulu bu adaylık başvurusunu da reddetti. Bunun üzerine muhtar afişleri ve sepetli bisikletiyle Atatürk Anıtı'nın önüne giden Nurettin İslam, üzerinde taşıdığı silahı çıkardı ve cep telefonuyla Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet etti.

ATATÜRK'E ŞİKAYET ETTİ

Ordu'nun renkli kişilerinden olan Nurettin İslam bisikletiyle birlikte Atatürk Anıtı'nın önüne geldi. Bisikletinin arkasına astığı kartona "Rapor nedeniyle seçimin iptal olması için YSK ve Avrupa İnsan Hakları'na dava açıyorum. Neden 3 sefer adaylığım rededildi" yazarak, adaylığını rededenleri cep telefonuyla Atatürk'e şikayet eden Nurettin İslam, "Benim adaylığımı redettiler.
Onun için bunları sana şikayet ediyorum. Avrupa İnsan Hakları'na şikayet etmek için sana telefon açıyorum. Bunlar bana haksızlık yapıyor. Sahte raporla adaylığımı redediyorlar. Beni kabul etmiyorlar. Senden izin istiyorum, senden cevap bekliyorum." diye Atatürk'e şikayette bulundu.

KENDİMİ DEĞİL YAKLAŞANI VURURUM

Daha sonra üzerinde taşıdığı eski bir silahı çıkaran Nurettin İslam, bir elinde silah, bir elinde megafonla bağırmaya başladı, "Kendimi değil, yaklaşını vururum ben. Ben eylem yapmıyorum hakkımı arıyorum" şeklinde konuştu.

EYLEM İÇİN ATATÜRK'TEN CEP TELEFONUYLA İZİN ALMIŞ

Olay yerinde bulunan polislerin kendisini polis merkezine götürmek istemelerine direnen İslam, "Bana haksızlık yapmayın. Ben para yatırdım, ben adayım. Niye haksızlık yapıyorsunuz bana" diye bağırda. Bir polis memurunun, "Nurettin Bey elinizdeki silah gerçek silah mı ?Bakabilirmiyiz" demesi üzerine daha da sinirlenen İslam, ""Hayır değil. Gerçek silah değil. Vermiyorum. Valilikten, savcılıktan izin alın vereyim. İzinsiz kağıt bile alamazsınız benden. İzinsiz hiçbirşey alamazsınız" dedi. Bu arada polisin müdahale etmek istemisine de direnen İslam, "Karakola gidelim" sözü üzerine, "Karakola siz gidin. Çok ayıptır. Adaylığım rededildi, Atatürk'e şikayet ediyorum ben. Para verdim ben adaylığa. Niye para verirken akıllıyım da, sonra sahte raporla niye redediyorlar. Kim verdi bunu ? Burada akıllı raporum var, niye haksızlık yapıyorlar ? Niye sahte rapor veriyorlar ? Gidin, sahte rapor verilen Ergenekoncuları tutuklayın. Atatürk'ün belki kendisi konuşmuyor ama ruhu konuşuyor benimle. Telefonu açtım, eylemi yap dedi bana." deyince çevredeki vatandaşların gülüşmelerine neden oldu. Polisin, "Kim" sorusu üzerine İslam, "Atatürk. Kendi konuşmuyor ama ruhu konuşuyor. Savcı da Allahın kulu, Atatürk de Allahın kulu. Atatürk paşaydı, savcı savcı ya. Yanlışlık yapmayın burada. Türkiye'de ergenokoncular var, sahte doktorlar var" dedi.

Yaklaşık 20 dakika kadar polis memurlarına direnen İslam sivil polislerin araya girmesiyle anıttan uzaklaştırıldı.