CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç, Tuğrul Türkeş’in AK Parti adaylığına, "Komik buluyorum" dedi.


Eski RTÜK Üyesi, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç, MHP lideri Devlet Bahçeli’yi okullardaki sıfırcı hocalara benzeterek, “Okullarda biliyorsunuz sıfırcı hocalar vardır. Bahçeli de hayırcı hocadır” dedi.


Milletvekili adayı Öztunç Kahramanmaraş’ta gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Öztunç, 7 Haziran seçimleri sonrasında Devlet Bahçeli’nin her şeye ’hayır’ dediğini söyledi. Öztunç, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüm iyi niyeti ile birleştirici, uzlaştırıcı, tavrı ile bir koalisyon hükumetine varız dedi. Gerekirse MHP’nin lideri Sayın Bahçeli’ye teklifte bulundu 'gel sen başbakan ol' dedi. Sayın Bahçeli her şeye olduğu gibi ona da hayır dedi" diye konuştu.


Devlet Bahçeli’nin akademisyen, doktor olduğunu belirten Öztunç, "Benim de mezun olduğum Gazi Üniversitesi’nin hocalarındandır. Okullarda biliyorsunuz sıfırcı hocalar vardır. Bahçeli’de hayırcı hocadır. Her şeye hayır diyor. Seçim yapalım dedi kendisi sonra seçime hayır dedi. Koalisyon kurulsun hayır, koalisyona dışarıdan destek ver hayır, her şeye hayır. Ve bu birilerinin ekmeğine yağ sürüyor" dedi.


Tuğrul Türkeş’in AK Parti adaylığıyla ilgili bir soru üzerine Öztunç, "Komik buluyorum, bir başka isim olsa belki. Daha da fazla bir açıklama yapmak istemiyorum" ifadesini kullandı. İki partinin iç işleri olduğunu, kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen Öztunç, "Onlar birbirinden vekil transferi ile uğraşsın" diye konuştu.


(İHA)