Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde Hizmet’i hedef alması tepkilere yol açtı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Diyanet İşleri’ni de kullanarak, en kutsal değerlerimiz olan Hz. Peygamber’in doğum yıldönümünde siyaseten onu aşıp siyasal malzeme haline getirmesini toplumun vicdanına sunmak istiyorum. Diyanet İşleri’ni AKP il toplantısı gibi kullanılmasını şiddetle kınıyorum. Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanı’nı siyasete bekliyoruz. En önemli kurumumuz olan Diyanet İşleri’nin çürümesi bizi üzmüştür” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes de Kutlu Doğum Haftası’nın Başbakan Erdoğan’ın din istismarı haftasına dönüştüğünü söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i eleştiren Özkes, “Görmez, cübbesini çıkarıp siyaseti öyle yapmalıdır” dedi.
RÜŞVET AYETLERİNE SANSÜR
17 Aralık’tan bu yana hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvetle ilgili ayetlere ve hadislere sansür konulduğunu dile getiren Özkes, şöyle devam etti: “Kutlu Doğum Haftası Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumuyla ilgili olmaktan çıkartılmış, Tayyip Erdoğan’ı aklama ve egosunu tatmin etme haftasına dönüştürülmüştür. Yüce Allah’ın muazzez dininin ve ayetlerinin Tayyip Erdoğan’ın saltanatı için kullanılır hale getirilmesi Gayretullah’a dokunur. Bu haftanın Tayyip Erdoğan’ın din istismarı haftasına çevrilmesi Sevgili Peygamberimiz’in (sav) mübarek ruhunu incitir.”
BUGÜN