CHP Elbistan İlçe yönetiminin kayyuma devredilmesi ile ilgili bir açıklama yapan Kayyum Heyeti Başkanı Avukat Hüseyin Marangoz, 30 gün içerisinde kongre yapmayı amaçladıklarını bildirdi.



Mehmet Uzun başkanlığındaki CHP yönetimi 17 Mart'ta CHP Kahramanmaraş İl Yönetimince görevden alınmış ve 18 Mart'ta Mehmet Temur Başkanlığında ki yönetim iş başı yapmıştı. Ancak eski yönetim kurulu üyelerinden Veysel Gürbüz tarafından Sulh Hukuk Mahkemesine açılan dava sonuçlandı ve 6 Eylül tarihi itibariyle CHP İlçe yönetimi kayyuma devredildi.


Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kayyum Heyeti Başkanı Hüseyin Marangoz, yeni yönetimin belirlenmesi amacıyla 30 gün içerisinde kongreye gidileceğini açıkladı. Marangoz, "Eski ilçe yönetimi görevden alındı ve yerine yeni yönetim getirildi. Atanan yönetim bir türlü seçime gitmedi. Mahkemenin sonuçlanması ile birlikte yönetim kayyuma devredildi. Kayyum 30 gün süre içerisinde ilçe yönetimini seçmek durumunda. Aksi halde ilçe Seçim Kuruluna mazeret bildirmek zorunda."dedi. Aday olma konusunda karar vermediğini aktaran Hüseyin Marangoz, "gerekli yerlerle görüştükten sonra aday olma konusunda karar vereceğim. Geçmiş dönemde parti içerisinde hizipleşme meydana geldi. Amacımız hizipleşmeyi bitirmek. İl yönetimi ile de bu konuyu görüşeceğiz." diye konuştu.