CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Galip Yılışın, yeni Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni CHP ile Kahramanmaraş’ta iddialı seçim çalışmaları yaptıklarını belirtti. Yılışın alacakları oy üzerinde bir tahminde bulunmadı ama vatandaşlarına çok güvendiğini söyledi.

Bu arada Kıbrıs Meydanı’ndaki Çuhadar İşhanı’nın bir katının mülkiyetini satın alan CHP Milletvekili Durdu Özbolat, komple katı partinin hizmetine sundu. Daha önce Bayındırlık binası karşısında hizmet veren CHP, bundan sonra Çuhadar İşhanı’nda hizmetlerine devam edecek.

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Galip Yılışın seçime 5 gün kala vatandaşlara son mesajlarını Manşet Gazetesi aracılığıyla verdi. Yılışın, bu kez de halkın kendi partilerine destek vermelerini istedi. İktidar partisinin Kahramanmaraş’a hiçbir şey kazandırmadığını belirten Yılışın, Kahramanmaraş’a 9 yılda yapılan hizmeti 2 yılda yapabileceklerini belirtti.

Seçimlere 5 gün kala siyasi partilerin İl Başkanları ile röportajlarını sürdüren Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mesut Tuğrul, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Galip Yılışın’ın duygu ve düşüncelerini aldı. Seçimlerin huzur içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Yılışın Kahramanmaraş’ta çok iyi bir seçim süreci geçirdiklerini, bu süreçte başta hemşerileri olmak üzere Milletvekili Durdu Özbolat, Milletvekili adayları, ver Örgütünün bütün birimlerindeki mensuplarına teşekkür etti.

TEŞKİLATIMLA GURUR DUYUYORUM

Artık virajın sonuna geldiklerini, 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde çıkan sonucun Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Yılışın; “Biz uzun zamandır seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. CHP Kahramanmaraş il örgütü olarak seçim çalışmalarına çok erken başladık. İlk başladığımız günden bu güne kadar da program çerçevesinde hareket ettik. Şuana karda aldığımız sonuç gayet iyi. Bütün programlarımızı, gezilerimizi tamamladık. Güzel bir çalışma yaptık. Bütün teşkilatımız büyük bir gayretle ve heyecanla çalıştılar. Bir insanın göstermesi gereken performansın üzerinde performans gösterdiler. Ben bütün teşkilatımla gurur duyuyorum. Bu hafta ise sandık görevlilerimizin son işleriyle uğraşıyoruz.” dedi.

YENİ İL BİNAMIZ HİZMETTE

CHP’ye yakışır bir bina kazındırdıklarını da belirten CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Galip Yılışın eski binayı partilerine kazındıran eski yönetime minnettar olduklarını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Eski il binamızda yaklaşık 40 yıl boyunca çalışmalarımızı yaptık. Yeni CHP’ye yeni bir hizmet binası aldık. Bundan sonra CHP’li yöneticiler artık siyaseti yeni binasında yapacak. Açılan bina CHP’nin hak ettiği fiziki şartlara uygun bir yer. Yeni binamızın tadilatları tamamlandıktan sonra bu hafta açılışını yapacağız. Açılışımıza bütün Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızı bekliyoruz. 13 Haziran sabahı CHP’nin iktidar oluşunu ve Genel Başkanımızı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığını da yeni binamızda kutlayacağız.”

TEK KELİMEYLE TUTULDU

“Genel Seçim çalışmaları sürecinde ziyaret ettikleri bölgelerde partilerine ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na büyük bir teveccühle karşılaştıklarını da dile getiren Yılışın şöyle konuştu; “Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye Genel Başkan olmasının ardından gerek kamuoyu nezdinde gerekse parti nezdinde bir hareketlilik oldu. Kemal Kılıçdaroğlu tek kelimeyle tutuldu. Kılıçdaroğlu CHP içerisinde bir heyecan, bir yenilik ve iktidar olma arzusunu getirdi. Kılıçdaroğlu Türkiye’nin dört bir yanında gördüğü ilgiyi Kahramanmaraş’ta da gördü. Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye Genel Başkan olmasının heyecanını Kahramanmaraş’ta yaşadı. Kahramanmaraş’ta da artık bir CHP var deniliyor. CHP’nin de alternatif bir parti olduğu görülüyor. Biz bunu seçim çalışmaları kapsamında yaptığımız mitingde gördük. Biz son 30 yıldır bu kadar kalabalığın ve coşkunun olduğu bir miting yapmamıştık. Yapmış olduğumuz miting Ak Parti iktidarının yaptığı mitingden az değildi. Böylelikle CHP’de Kahramanmaraş’ta iddialı olduğunu gösterdi. Biz artık bu kentte iddialı siyaset yapacağız bunun içinde iddialıyız. Seçim çalışmaları kapsamında gittiğimiz her yerde yeni CHP büyük bir ilgi ve heyecanla karşılanıyoruz. Artık herkes CHP’nin iktidar olmasını istiyor.”

CHP HALKIN İKTİDARI OLACAK

“Vatandaşlarımızda sorun çok. Gittiğimiz her yerde 9 yıllık Türkiye’yi ve Kahramanmaraş’ı yanlış yöneten, halkın isteklerini, halkın beklentilerini gerçek manada karşılamayan iktidar anlayışından halk artık bıkmış. İktidar bugüne kadar vaad ettiği şeyleri yapmamış, halka umut olmamış. Hala 9 yıldır yolu olmayan, suyu olmayan, elektrik sıkıntısı yaşayan, aç perişan köyler var. Bu köylere gittiğimizde hep Ak Parti’nin hizmet vaadlerini verdiğini fakat karşılığında hiçbir şey yapmadığını söylüyorlar. Bu defa Ak Parti’ye oy vermeyeceklerini söylüyorlar. Bizde iktidar olduğumuz da sorunlara talip olduğumuzu söylüyoruz. Biz CHP olarak halkın iktidarını kuracağız. Kahramanmaraş AK Parti hükümetine verdiği desteğin karşılığını alamadı. Gerçekten Kahramanmaraş Ak Parti’ye 2 dönem büyük destek verdi ama Ak Parti bunun karşılığında hiçbir şey vermedi. Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızın bu defada bizi denemesini istiyoruz. CHP’nin iktidara gelmesiyle 9 yıllık Ak Parti döneminde yapılmayanları 2 yıl içerisinde yapacağız. Kahramanmaraş’ı yaşanılabilir bir dünya kenti yapmanın sözünü veriyorum. Kahramanmaraş’ta fakir işsiz, yoksul insan kalmayacak. CHP’nin 41 tane projesini en seri uygulayacağımız yer Kahramanmaraş olacak. Bu nedenle Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızdan destek istiyorum.”

SESSİZ ÇOĞUNLUK AK PARTİYE DERS VERECEK

“Türkiye’de yapılan 5 seçimde CHP’nin çeşitli kademelerinde görev yaptım. 3 dönemdir de CHP Kahramanmaraş il başkanıyım. İl Başkanlığım süresince 2 genel seçim, 1 yerel seçim ve 1 de referandum yaşadım. Bu nedenle seçimlerin havasını biliyorum. Fakat bu defa çok farklı bir şey var. Büyük bir sessiz çoğunluk var. Bu sessiz çoğunluk Ak Parti’ye bir ders verecek. Ak Parti umduğu oyun altında bir oy alacak. Ak Parti’nin şuan sıkıntıda olduğu görülüyor. Ak Parti ne 2002’deki gibi nede 2007 deki gibi bir oy alamayacak. Çünkü halk artık Ak Parti iktidarından bıkmış. Bunun yansıması ne kadar olacak. Biz CHP olarak oyumuzu yükselttik. Şuan Kahramanmaraş’ta CHP’nin trendi yükseldi ilgi alaka çok. Fakat bunun ne kadarı sandığa yansıyacak bunu bilemiyoruz. Ama CHP iktidar olacak, Kahramanmaraş’ta biz milletvekili sayımızı arttıracağız. CHP’nin hak ettiği oyu alacağına inanıyoruz. Bu hafta içerisinde yeni binamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Açılışımıza bütün Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızı bekliyoruz. Sağlıklı, huzurlu ve bize yakışan bir seçim geçmesini diliyoruz.” (www.kanal46.com)