CHP Milletvekili Dursun Çiçek, Rakka'ya ulaşmanın çok daha maliyeti yüksek, çok daha zayiatı fazla olan bir harekat olduğunu belirterek, "Türkiye'nin Rakka operasyonuna katılması uygun değil" dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Çiçek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Suriye'deki gelişmeler ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Antalya'da Rusya ve ABD'li mevkidaşlarıyla bir araya gelmesine değindi.


Çiçek, "15 Temmuz badiresini atlatmış bir Genelkurmay Başkanı, Rusya ve ABD Genelkurmay Başkanlarını bir araya getirip Suriye'yi konuşuyorsa, siyasi iktidar için de aynı sahneyi yaratmak bir vicdan borcudur. Onların da ABD ve Rusya'yı bir masada toplama gücü olması lazım. Demek ki askerin bu gücü var, siyasilerin yok." değerlendirmesinde bulundu.


"Türkiye'nin katılması uygun değil"


Rakka'ya gitmenin, Türkiye açısından riskli ve zor olduğunun altını çizen Çiçek, "Türkiye'nin kontrol ettiği bir bölgeden Rakka'ya ulaşmak çok daha maliyeti yüksek, çok daha zayiatı fazla olan bir harekat. O açıdan Türkiye'nin Rakka operasyonuna katılması uygun değil." şeklinde konuştu.


Çiçek, "'PKK unsurları hiç katılmayacak, Türkiye'ye verilen sözler yerine getirilecek' şeklinde kısa vadeli, kapsamı belirli bir harekat olabilir. Ama ucu açık bir harekata Türkiye'nin girmemesi çıkarlarına uygundur." ifadelerini kullandı.