CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Nisan e-muhtırasını Emekli Orgeneral Ergin Saygun'un yayınlattığı yönündeki iddialarla ilgili yorum yapmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için Kahramanmaraşa geldi. Kılıçdaroğlu, burada gazetecilerin Balyoz darbe planı kapsamında aranan Ergin Saygun'la ilgili basına yansıyan iddialara ilişkin yorum yapmadı.

"SAYIN ARINÇ'I PENGUEN VE LEMAN DERGİLERİNE HAVALE EDİYORUM"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katıldığı bir televizyon programından kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili şöyle konuştu: "Sayın Arınç'ı Penguen ve Leman dergilerine havale ediyorum. Onu en iyi onlar anlar." dedi.

İLK OLARAK NARLI BELDESİNE GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pamuğun Yunanistan'dan ithal edilmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bizde insan yok mu? Tarla yok mu? Güneş yok mu? Tohum yok mu? Hepsi var. Ama olmayan bir şey var. Helvayı yapacak adam yok. Helvayı yapacak adam için buraya geldim." dedi.

Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı Beldesi'nde vatandaşlara hitap etti. Burada yaptığı konuşmasında, aslında Türkiye'nin en güzel coğrafyasında olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, iktidara yüklendi. Narlılı vatandaşlara altın gibi bir ovaya sahip olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız. Ama 8 yıldır bu ülkeyi yönetenler Allah aşkına ne yaptılar bu ülke için? Hiçbir şey yapmadılar derseniz haksızlık olur. Üsküdar'da etrafı çift duvarlarla örülü havuzlu villa yaptılar. Sizin paranızla yaptılar bunu. Ben size şunu söylüyorum. Altın gibi ova var. Ama biz pamuğu Yunanistan'dan alıyoruz. Niçin? Bizde insan yok mu? Tarla yok mu? Güneş yok mu? Tohum yok mu? Hepsi var. Ama olmayan bir şey var. Helvayı yapacak adam yok. Helvayı yapacak adam için buraya geldim." diye konuştu. İktidara yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, konuşmasını kısa tuttu.

Kılıçdaroğlu, kısa bir süre önce DSP'den CHP'ye geçen Narlı Belediye Başkanı Metin Ergücen'i makamında ziyaret etti.

CHP MİTİNGİNDE DİKKAT ÇEKEN PANKART

Kahramanmaraş’ın Narlı beldesinden sonra geldiği Pazarcık İlçesi’nde halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ülkeyi yönetmek için kendilerinden reçete istediğini söyleyerek, “Madem ülkeyi yönetecek yeterli bilgi birikimi yoktu, o zaman Başbakan 8 yıldır hangi mantıkla başbakanlık koktuğunda oturur?” dedi.

“KENAN’DAN OLMA, RECEP’TEN DOĞMA ANAYASAYA HAYIR”

AKP’nin getireceği anayasa değişikliğinin halkın sorunlarını çözmeyeceğini ifade eden CHP lideri, kalabalık içindeki “Kenan’dan olma, Recep’ten doğma anayasaya hayır” yazılı pankarta dikkat çekti.

İktidarın, kendisini Yüce Divan’dan kurtarmak için anayasa değişikliğinin arkasına sığındığını belirten Kılıçdaroğlu, “Recep Bey’in ezberini ve kimyasını bozduk, 12 Eylül’den sonra düzenini de bozacağız” dedi. (Ajanslar)