Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in Oran semtindeki evi CHP tarafından satın alındı. Ancak CHP'nin evi ne yapacağı konusunda kafalar karışık. Önce Ecevit Vakfi'na bağışlanacağı açıklandı, bir gün sonra ise bu haber Genel Başkan Yardımcısı tarafından yalanlandı. Bugün ise CHP basın biriminden yapılan açıklamada evin vakfa verileceği belirtildi.


31 Ekim'deki CHP MYK'sı sonrasından sonra yapılan yazılı açıklamada Bülent Ecevit'in konutunun satın alınarak Bülent Ecevit Vakfı'na tahsis edilmesine karar verildiği belirtilmişti.

Bu haberin duyurulması yani MYK toplantısının üzerinden bir gün geçtikten sonra ise 1 Kasım'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Bülent Ecevit'in evinin CHP milletvekillerinin öncülüğünde ve parti örgütünün katkılarıyla, satın alınarak partiye bağışlanmasının planlandığını, medyada yer aldığı biçimiyle evin herhangi bir kurum ya da vakfa devredilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün medyada yer aldığı biçimiyle evin herhangi bir kurum ya da vakfa devredilmesi söz konusu değildir. Bu evde eski Genel Başkanımızın kitapları, onun hakkında yapılan bilimsel, akademik ve edebi çalışmaların yer alacağı bir bölüm oluşturulacaktır. Kütüphane olarak kullanılacak evden, Bilim, Yönetim Kültür Platformumuz yararlanacaktır. Ayrıca kütüphane halkımızın da kullanımına açılacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Ve bugün....

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, aynı zamanda CHP'nin eski genel başkanlarından olan Ecevit'in bağışladığı evinin, CHP tarafından satın alındığı bildirildi.

İşlemlerin Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak tarafından tamamlatıldığı ifade edilen açıklamada, tapunun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun CHP adına satın alınan evin Ecevit'in anısını yaşatmak için kullanılacağını ve bu amaçla Ecevit Vakfı'na tahsis edileceği kaydedildi.