29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Kahramanmaraş’ta yıldızının parlaması beklenen Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Pazarcık ilçesi belediye başkan adayı olarak Kamil Dalkara’nın ismi açıklandı.

Kahramanmaraş merkez Belediye Başkan adayı olarak Rıfat Nedim Kabakçı’yı açıklayan CHP’nin Pazarcık adayının kim olacağı sorusunun cevabı ise günlerdir kulislerde merak konusu idi. Halen Memiş Özdal’ın başkan olduğu ilçede bu kez genç işadamı Kamil Dalkara’yı aday yapan CHP, kendisinde bulunan belediye başkanlığını korumaya çalışacak.

İlçedeki DAL-SU yemeklik yağlarının sahibi olan Kamil Dalkara, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda da yönetim kurulu üyesi olarak bulunuyor. Dalkara aynı zamanda Pazarcık ve Narlı İşadamları Derneği’nin (PANİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

İktidar partisinin eğitimci İbrahim Yılmazcan’la, MHP’nin yine eğitimci kökenli Yakup Hamdi Bozdağ ile katılacağı Pazarcık ilçesindeki yerel seçim yarışında CHP adayı Kamil Dalkara’nın şansının yüksek olacağı öne sürülüyor.

Ancak; Dalkara’nın Narlı’dan olduğunu öne süren bazı çevreler ise, Pazarcık halkının 'memleketçilik' yapıp genç işadamına soğuk bakarak oy vermeyeceğini iddia ediyorlar. Bu arada mevcut CHP'li Belediye Başkanı Memiş Özdal'ın Dalkara'nın adaylığına karşı nasıl bir tavır alacağı da büyük önem taşıyor.

Bakalım; kıran kırana geçecek olan bu zorlu yarışta mutlu sona kim ulaşacak? (www.kanal46.com)