Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü törenlerine katılmak üzere kente gelen 22'inci Dönem TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, CHP tarafından Kadiri tarikatının İstanbul'daki liderlerinden Abdül Hafız Aydın'a rozet takılmasını değerlendirdi. Arınç; "Kadiri şeyhinden diye de ilan ediyor. Bu sözleri içimizden biri söyleyiverse ben eminim Ankara'da birileri sabah dava açabilirdi" dedi. Bütün açılım dedikleri şeyleri arkası geldiği takdirde destekleyeceklerini söyleyen Arınç, bunlarda samimi olunması gerektiğini belirtti.

Bülent Arınç, partisinin Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından Pınarbaşı Hünkar Tesisleri'nde dün akşam düzenlenen yemekli toplantıya katıldı.

Burada partililere hitap eden Arınç, AK Parti iktidarının icraatlarını anlattı. Önümüzdeki seçimlerle alakalı da görüşlerini açıklayan Arınç, aday gösterilmeyenlerin aday gösterilen kişiyi desteklemelerinin doğru bir davranış olacağı yönünde çağrıda bulundu. Gündemle alakalı olarak da bazı konulara temas eden Arınç, CHP'nin Kadiri tarikatının İstanbul'daki liderlerinden Abdül Hafiz Aydın'a rozet takılması konusuna değindi. Arınç, "Şimdi artık bugün açılımın son noktasına gelmişler. Bir Kadiri şeyhinin çocuğuna rozet takıyor bir beyefendi. Hem de Kadiri şeyhinden diye de ilan ediyor. Bu sözleri içimizden biri söyleyiverse ben eminim Ankara'da birileri sabah dava açabilirdi. Sultanahmet kaçkını bir imamı da Sultanbeyli'den aday yapmışlar. Diyor ki bunun arkasında yedi bin tane oy vardır. Kadiri tarikatı buna bakar diyor. Laiklik nerede, rejim nerede, cumhuriyet tehlikede mi, değil mi, niye cumhuriyet mitingleri yok diye içim ah içimden neler geçiyor ama... Allah bunlara hidayet etsin diyorum. Zaten sandık görününce bunlar da hidayete erdiler." diye konuştu.

"BAŞI AÇIK İLE ÖRTÜLÜ ARASINDA AYIRIM YAPMAK AHLAKSIZLIKTIR"

Başı açık ve örtülü bayanlar arasında bir ayırım yapmanın ahlaksızlık olduğunu söyleyen Arınç, hiçbir zaman buna inanmadıklarını ve kadını açık kapalı diye kategorize etmeyip kamplara ayırmadıklarını vurgulayarak şunları söyledi: Ama onlar her defasında başı örtülü hanımları aşağıladılar, suçladılar, pek çok imkânlardan mahrum ettiler. Şimdi eğer bu yanlışlarından dönüyorlarsa kalplerini yarıp bakamayız, biz zahire göre hükmederiz. Bütün bu açılım dedikleri şeyleri biz destekleriz. Yeter ki bunun arkası gelsin. Yeter ki bunda samimi olsunlar. Bir kadını siyasi varlık olarak kabul edip yakasına rozet takmak alkışlanacak bir davranıştır. "Bunu oy için yapıyormuş, kocası aday olacakmış da onun için yapıyormuş" biz ona bakacak durumda değiliz. Bunu bugün yapanlar Türkiye'de ayrımcılığın olmayacağını bize söylemek istiyorlarsa emin olun ki bundan sonraki siyasi çalışmalar laiklik ekseninde cumhuriyet tehlikesi ekseninde değil hizmetler ekseninde olur, doğrular yanlışlar ekseninde olur. Biz de bunu isteriz." dedi. Tüm bu gelişmelerin ışığında ilerleyen günlerin daha güzel günlere gebe olduğunu söyledi.

"BAYKAL'DAN İMAM HATİPLERDE KATSAYI ADALETSİZLİĞİ SONA ERDİRİLSİN DİYE BİR SÖZ DUYMAK, BU GİDİŞLE MÜMKÜN OLACAK GİBİ"

Deniz Baykal'dan imam hatiplerde katsayı adaletsizliğinin sona erdirilmesi ile ilgili bir söz duymanın mümkün olacak gibi göründüğünü ifade eden Arınç, "Aman ne güzel. Aman ne tatlı. Çünkü bu sözden dolayı biz 71 defa suçlandık Anayasa Mahkemesi'nde. Şükür ki para cezası ile kurtulduk. Onlar desinler. Onlar fevkalade himayeye mazhar bir parti. Bu rejimin önünde, bu sistemin karşısında onlar söyler de suç olmazsa artık bundan sonra biz de söylersek suç olmayacak demektir. Mesela bundan sonra bir CHP'li önde gelen bir kişi, "Yeter artık bu üniversitelerde başındaki örtüsüyle de kızlar okuyuvermeli deyiverse şaşırmazsınız değil mi? Hani bundan bir sene önce Anayasa Mahkemesi'ne apar topar koşmuşlardı da 411 milletvekilinin oyuyla kabul edilen bir özgürlük değişikliğine karşı çıkmışlardı. Ama bugün karşı çıkmayabilirler. Olsun, biz bu güne bakalım. Demek ki güzel şeyler göreceğiz." şeklinde konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programa; TBMM Başkan Vekili AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Fatih Arıkan, Veysi Kaynak, Cafer Tatlıbal, AK Parti İl Başkanı Mustafa Sarıkaya, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş eski Belediye Başkanı Ali Sezal ve çok sayıda partili katıldı. (CİHAN - Ajans 46 - www.kanal46.com)