CHP, geçen yıl hayatını kaybeden Eğitimci Ali Demir’in adının memleketi olan Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki meslek yüksek okuluna verilmesi için Kanun Teklifi verdi.


Cumhuriyet Halk Partisi vekilleri Barış Yarkadaş, Ömer Fethi Gürer, Mahmut Tanal, Gaye Usluer, Mustafa Balbay, İrfan Bakır, Mehmet Gökdağ, Necati Yılmaz, Kazım Arslan, Gamze Akkuş İlgezdi, Serdal Kuyucuoğlu, Hayati Tekin, Mehmet Tüm ve Onursal Adıgüzel, geçen yıl hayatını kaybeden Eğitimci Ali Demir’in adının memleketi olan Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki meslek yüksek okuluna verilmesi için Kanun Teklifi verdi.
CHP’li vekillerin imzalarıyla TBMM Başkanlığına sunulan tekfin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:
“Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığıyla Türk eğitiminde kendine özgü bir yer edinen Ali Demir, yaşamı boyunca, sahip olduğu öğretmen kimliğiyle övünmüş ve öğretmenlik mesleğinin simge isimlerinden biri olmuştur. Yıllarca Türk eğitim sistemine hizmet eden Demir, tüm ülkeye olduğu gibi, doğduğu yer olan Niğde’nin Ulukışla ilçesine de önemli hizmetler ve katkılar sunmuştur. Ali Demir'in annesi adına yaptırdığı 200 yataklı Fadik Demir Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve babası adına yaptırdığı Hacı Ali Demir Halk Kütüphanesi, ambulans ve Meslek Yüksek Okulu laboratuvarı ise bu hizmetlerden sadece birkaçıdır. Olumsuz sağlık durumuna rağmen yeri geldiğinde bir işçi, bir mühendis ve bir mimar gibi davranarak alın teriyle harcını yoğurduğu, Türkiye ve Avrupa’da bir benzeri olmayan ‘en büyük hedefi’ Zafer Kolejini öğretmen ve öğrencilere armağan eden Ali Demir, yakalandığı amansız hastalık sebebiyle 11 Mayıs 2015 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Arkasında gurur ve onurla bıraktığı bir meslek hayatı, yetiştirdiği yüz binlerce öğrenci ve çok sayıdaki eğitim kurumunu ülkemize armağan eden Ali Demir’e vefa borcunu ödemek bizlerin ve tüm TBMM üyelerinin de görevlerinden biridir. Kanun Teklifimizle ülkemizin önemli aydınları arasında bulunan ve yıllarca Türk eğitim sistemine hizmet eden Biyoloji Öğretmeni Ali Demir’in adının doğduğu yer olan Niğde ili Ulukışla’da bulunan Niğde Üniversitesi Ulukışla Meslek Yüksek Okulu’na verilmesi hedeflenmiş ve meslek yüksek okulunun adının “Niğde Üniversitesi Ali Demir Ulukışla Meslek Yüksek Okulu” olarak değiştirilmesi öngörülmüştür. Kanun Teklifimizin yasalaşmasıyla birlikte, Türk eğitim sistemine ‘ömrünü adamış’ Ali Demir’in hayat mücadelesi ve başarıları gençliğe aktarılacak, tarihten güç kazanan nesillerimizin geleceğe daha güvenle ve güçlü yürüyebilmesine katkı sunulmuş olacaktır.”