Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül; “CHP’nin kurulduğu günden bu yana tek amacı çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış bir Türkiye yaratmaktır” dedi.


Şengül, CHP’nin kuruluşunun 89. yıl dönümü nedeniyle değerlendirmelerde bulundu.  CHP’nin 9 Eylül 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulduğunu dile getiren CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, açıklamasında şunları kaydetti; “Emperyalizme karşı ulusal baş kaldırının öncüsü olan kuvay-ı milliye ; Müdaafa-i Hukuk cemiyetlerinin oluşumuna dayanak olmuştur. Müdaafa-i Hukuk cemiyetleri ise; işgal altındaki Anadolu'da , yerel kimlikten , ulusal kimliğe ve ulusal dayanışmaya ulaşmayı ,yani gücünü ulusal iradeye dayandırmayı hedef almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi;  işte bu soylu, ilkeli ve onurlu temelde oluşan , Anadolu ve Rumeli Müdaafa-i Hukuk Cemiyetinin devamı olarak , 9 Eylül 1923 'te Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu. Atatürk devrimleri ve altı ok ilkeleri; Kurulu düzenin yanlışlıklarına, emperyalizme , eşitsizliğe, gericiliğe,  sömürüye ve imtiyazlara başkaldırıdır.  Aynı zamanda uluslaşma sürecinin, lâik cumhuriyet yapılanmasının , çağdaşlaşma hedefinin  ve aydınlanma devriminin sürekliliğinin ifadesidir.  


AMACIMIZ YOKSULLUK VE AÇLIKLA HAK TEMELİNDE MÜCADELE ETMEK, TAM İSTİHDAM HEDEFİNE ULAŞMAK


Cumhuriyet Halk Partisinin amacı; İnsan haklarına ve hukukun üstünlüğüne; lâik, çağdaş katılımcı ve çoğulcu demokrasiye dayanan halkça bir düzen oluşturmak. Ülkenin güvenliğini ve bütünlüğünü, ulusal birliği, ekonomik ve siyasal bağımsızlığı, yurtta ve dünyada barışı koruyup, güçlendirmek. Kuvvetler ayrılığına, bağımsız ve tarafsız yargıya dayanan bir hukuk devleti düzenini gerçekleştirmek. Bireysel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmasını sağlamak, özgür bireyler arasında toplumsal dayanışmayı ve işbirliğini geliştirmek. Yoksulluk ve açlıkla hak temelinde mücadele etmek, tam istihdam hedefine ulaşmak. Sürdürülebilir ve dengeli kalkınmayı, insanca ve hakça bölüşmeyi, ve toplumsal dayanışmayı sağlamak. Cinsiyet eşitliğinin toplumsal yaşamın her alanında uygulanmasını sağlamak, kadına her türlü şiddeti önlemek. Engellilerin toplumsal yaşama katılımını sağlayarak, her engelli bireyin farklı gereksinimleri olduğunu göz önünde bulundurmak. Tüm emekçilere örgütlenme, toplu sözleşme, grev haklarının tanınmasını sağlamak, insanca çalışma koşullarını güvence altına almak.


AMACIMIZ ÇAĞDAŞ UYGARLIK DÜZEYİNE ULAŞMIŞ BİR TÜRKİYE


Bugün ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullar Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. İçte ve dışta hain bir küresel kuşatmanın içindeyiz. Atatürk'e,  cumhuriyete ve Misak-ı Milli'ye karşı örgütlü saldırılar yapılmaktadır.  Bu saldırıları ulusça püskürtüp " Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma" yarışını sürdürmeliyiz.  Gün Atatürk'ün iki eseri olan cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkma günüdür. Bunun içindir ki , yalnız ulusumuzun değil tüm bölge ülkelerinin Cumhuriyet Halk Partisine çok fazla gereksinimi bulunmaktadır.  Bu duygu ve düşüncelerle kuruluşumuzun 89. Yılının tüm ülkemize ve partililerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim. Haber: Hülya Kaynar MANŞET