Kahramanmaraş’ın Afşin-Elbistan Termik Santrali’ne kömür çıkarılan Çöllolar Kömür Havzasında 10 Şubat günü meydana gelen ve 1 kişinin can verdiği 9 kişinin de toprak altında kaldığı göçükle ilgili gelişmeler Türkiye kamuoyunda da büyük bir merakla bekleniyor.

Hükümet sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Afşin'deki heyelanla ilgili incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş'a geldi.

Özel uçakla Kahramanmaraş'a gelen Çiçek ve Dinçer'i, Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert ve AK Parti İl Başkanvekili İsmail Bildirici karşıladı.

Toprak altında kalanların bulunabilmesi için çalışmalar sürdürülürken, Kahramanmaraş’ın 12 Şubat Kurtuluş Bayramı törenlerini izlemek üzere kente gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik ile 13 Şubat Pazar günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de özel bir uçakla 15 Şubat Salı günü saat 11.45'de Kahramanmaraş Havaalanı'na geldi.

Burada kendilerini bekleyen basın mensuplarının 'Açıklama yapacak mısınız?' şeklindeki soruları üzerine Bakan Çiçek; "Geçmiş olsun, dönüşte" diye cevap verdi. Vali Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile diğer bazı protokol üyelerince karşılanan iki bakan daha sonra karayolu ile göçük bölgesine gitmek üzere kentten ayrıldı. Bakanlar, 4 gün ara ile iki göçük faciası yaşanan bölgeye giderek inceleme yapmaları bekleniyor.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da 16 Şubat veya ileriki bir tarihte söz konusu bölgeye giderek incelemelerde bulunabileceği yönünde bilgiler alındı. Ancak bu bilgi henüz teyit edilemezken, Başbakanlık korumasından bir ekip ile teçhizatların Kahramanmaraş'a geldiği ve bölgeye geçecekleri öne sürüldü. (www.kanal46.com)