Kayseri eski defterdarı ve Ak Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Aday Adayı Enver Çokyiğit, hızla değişen Dünya’da, değişime herkesin mutlaka ayak uydurması gerektiğini ifade ederek “klasik belediyecilikten modern değişken belediyeciliğe mutlaka geçilmelidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün memleketi Kayseri’de yaklaşık 10 yıl Defterdar yardımcılığı ve Defterdarlık görevini ifa eden Ak Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Aday Adayı Enver Çokyiğit hızlı değişim sürecine giren dünyada herkesin bu değişime ayak uydurmak zorunda olduğunu öne sürdü.

Değişimin özellikle ekonomi, ticaret, siyaset, bürokrasi, sivil toplum kuruluşları ve toplumun her kesiminde gösterdiğine dikkat çeken Çokyiğit şunları kaydetti:

“Bu nedenle tüm toplum katmanları hızlı bir şekilde değişime aymak ve adapte olmak zorundadır. Modern belediyecilikte kendine düşen katkıyı almak zorundadır. Yani klasik belediyecilikten değişken belediyeciliği mutlaka geçilmeli, mevcut düzen içerisindeki dezavantajları avantajlı hale dönüştürülmelidir. Verimliliğin maksimum düzeye çıkartılması, kaynakları en iyi şekilde kullanılması, parayı yönetme politikasının çok iyi yapılması, her türlü israftan kaçınılması artık şart olmuştur. Giderlerin çok iyi kontrol edilmesi gelirlerin ise giderler düzeyinde sağlanması, gider açıklarına hiçbir şekilde meydan verilmemesi gerekmektedir.” (Kaynak: Manşet - www.kanal46.com)